Preguiça

*Lathet
Nej det är inte lathet som gör att jag inte hunnit med bloggen denna vecka. Det är tidsbrist. Jag har en massa att göra på jobbet. Min utmaning ligger i att försöka få mina elever intresserade och kunniga på samma gång. Ingen lätt uppgift när det handlar om bortskämda tonåringar de flesta gånger.

Jag har just satt ihop månadsmenyn för denna månaden. Det är en enkel meny där allt måste gå att förbereda och vara så enkelt som möjligt.
Igår så blev det kyckling pastel. Hur enkelt som helst:
Ta överbliven kokt kyckling och blanda med kantarellsås, vänd gärna ner hackad salladslök. Skiva potatis i väldigt tunna skivor. Lägg potatis på ett ark smördeg, fyll på med kycklingen, toppa med potatis, vik ihop och fritera. Klart!

Kan det bli enklare?

Något gott man kan göra som efterrätt, kanske inte samma dag men en annan, är att ta smördeg, lägga på skivade jordgubbar och äpplen, hälla på kondenserad mjölk, vika ihop och fritera.
Otroligt gott!

Har man en mager make så kan man göra följande kaka som betyder att man ska ¨göda upp mannen¨:
Obs; otestat recept.

Bolo engorda marido
6 äggulor
840ml socker
3msk smör
720ml mjöl
960ml kokosmjölk
1 nypa salt

Gör så här:
Vispa äggulor, socker och smör. Tillsätt mjöl och kokosmjölk. Vispa tills det tjocknar. För över i lämplig form och ställ in i ugnen i ca 30 minuter, 175 grader.