Pão de Queijo

Något som Brasilien är känt för är just deras ostbröd. Pão de Queijo. Det är gjort utav Povilho, mandiokmjöl. Det är väldigt enkelt att göra och otroligt gott.
Mandiokmjöl kan man möjligtvis finna i någon invandrarbutik i Sverige.
Man kan även fylla ostbröden med sylt elelr choklad om man vill, jag har dock aldrig sett några sådana bröd.
Casa de de Queijo visar hur man gör ostbröd.

Pão de Queijo
ca 25 st.

500g mandiokmjöl
1 kopp mjölk

1kopp olja

4 ägg

240 ml riven (lagrad) ost.

Gör så här:
Lägg mjölet i en bunke, koka upp mjölk och olja. Blanda med mjölet och tillsätt ägg, ett i taget. Tillsätt osten och blanda väl. Forma till små bullar, blir det kladdigt kan du ta lite mjöl på händerna så du kan forma bullarna. Grädda ca 20 min 175 grader. Bröden ska vara gyllene och äts helst nybakta.

Comments

  1. Anonymous says:

    I Malmö hittar du mjölet på Möllevångstorget, Palmyra
    Finns en affär i Göteborg också men jag har glöm namnet. Finns säkert på Google. Lycka till!

  2. Du kan hitta mandiokmjöl på vad som helst asien livs och det står under namnet "farine de tapioca". Lycka till mes ostbröden.En typs ju mest lagrat osten är desto godare och du kan ta mer ost om du vill. Det finns recept i Brasilien som de tar nästa samma mängden av ost och mandiokmjöl.