Mandioquinha-salsa


Jag upptäcker hela tiden nya grönsaker som jag aldrig ätit och då måste man såklart köpa lite och pröva!
Nyaste tillskottet här hemma är Mandioquinha-salsa, en slags palsternacka besläktat med mandiok. Jag har sökt lite för att få reda på vad den heter på svenska och vad jag förstår är den mest känd som Arracacha. Vanlig här i Sydamerika och används istället för potatis. Man kan även utvinna stärkelsemjöl utav den och den är väldigt rik på kolhydrater.
100g = 100 kalorier.

Jag kokade den lite lätt och blandade med kokta rödbetor och smör och salt. Väldigt gott. Jag har inte testat att fritera den men det ska jag göra. Den har en svag smak utav persilja tycker jag, salsa på portugisiska betyder just persilja så det kanske är därför?

Jag tänker inte lägga ut några recept på det eftersom jag inte vet om det går att få tag på denna läckerhet i Sverige. (?) Kanske den är jätteavanlig iSverige utan att jag vet om det? Om det går så kan jag dela med mig utav några goda recept jag hittat.
Själv ska jag nästa gång göra mos med timjan av den.