Grão de Trigo

Vetekorn.
Jag köpte vetekorn engång och använde det en gång. Sedan har det nu legat i skafferiet ett tag utan att blivit använt. Jo förresten jag tror jag malde lite mjöl utav det en gång. Så häromdagen började jag fundera på vad jag skulle använda det till. Jag kom fram till att jag ville använda det till att göra någon sorts biffar.
Så igår kokade jag en sats och se det var ju faktiskt väldigt gott, utan kryddning t.om. Jag tror dock att kokningen blev bättre denna gång då jag använde tryckkokaren. *tryckkokaren är f.ö ett otroligt användbart redskap i köket som jag numera nog inte skulle klara mig utan.*
Resultat:

Vetekornsbiffar med rödbeta
4 port.

1½ dl vetekorn
0,5dl gröna linser

1-2 vitlöksklyftor

1 ägg

1 stor rödbeta

salt

peppar

mjöl

vatten

Gör så här:
Koka upp vetekorn och linser enligt förpackningen. Riv rödbetan grovt. Häll av vattnet och för över i mixer tillsammans med vitlök och ägg.
Mixa lite i taget, späd ev med någon msk vatten ( det ska fortfarande vara lite grovt ).
För över i en skål och blanda med riven rödbeta. Blanda i salt och peppar efter smak. Tillsätt så pass mycket mjöl att det går att forma biffar eller köttbullar utan att det blir för torrt. C:a 4-6 msk ungefär.
Stek på medelvärme 2-4 minuter var sida.
Servera med sallad och ris och eventuell sås.

Jag har lagat mycket linsbiffar etc i mina dagar men det här var absolut de godaste jag ätit! En klar ny favorit hemma. Jag prövade att rulla några i ströbröd innan stekning men kom fram till att det blev bättre utan.