Chá de amendiom

Jag vet inte riktigt hur höst vädret börjat visa sig i sverige men här är dock väldigt kallt idag. Det blåser och kan inte vara många grader ute. Jag måste se om jag kan få fatt på en termometer, borde ju inte vara så svårt.
I helgen var vi på ¨Churrasco¨. Jag gjorde dock middag till oss innan eftersom jag nu lärt mig det är bäst att äta innan man åker.
Jag lärde mig dock något jag aldrig sett innan. Att dricka öl med salt och citron. Man vänder på ölburken, hackar lite hål i botten, samt hål så man kan dricka. Lägger på grovtsalt och häller på citron.
Sedan rinner salt och citron ner och det blir faktiskt väldigt gott. T.om för den som helst bara dricker Guinness :) Guiness är f.ö väldigt dyrt här så jag har inte druckit någon sedan jag kom hit.

Ett annat dryckestips som jag heller aldrig hört innan jag kom hit är att ta en flaska rödvin och blanda med en burk kondenserad mjölk. Det ska tydligen vara farligt gott.

Men något som passar när det är kallt är kanske en god jordnötsdryck för hela familjen.

Chá de amendoim

Ingredienser

300g skalde, rostade och malda jordnötter
1burk kondsenserad mjölk
2liter mjölk

Gör såhär:
Mixa jordnötter och den kondenserade mjölken samt 1liter mjölk i mixer ca 10minuter. Värm den resterande mjölken i em kastrull och tillsätt sedan jordnötsmjölken. Rör om hela tiden, ta av plattan när det börjar koka. Servera genast.