Salladsrecept

Denna helgen har det inte experimenterats i köket eftersom jag håller på att undvika allt vad kolhydrater innebär. Istället dricker jag 2 liter vatten per dag, har inhandlat en väldigt smidig vattenbehållare som följer med mig runt i huset. Jag har undvikit att kolla på söta recept och istället hållt mig till salladsrecept.
Så här följer några spännande salladsrecept att pröva nu innan sommaren tar slut. Eller när den är på väg att komma tillbaka för oss som bor här.

Ett exempel på annorlunda sallad är att blanda mango och äpple med ost och majonnäs/creme fr. och servera med cashewnötter. Att strö över linfrö,solrosfrö eller vsesamfrö lyfter upp vilken sallad som helst!

Varm kikärtssallad


Ingredienser

2msk olivolja
3msk riven ingefära
1½ – 2dl äppelcider vinäger
2msk hackad torkad tomat
240ml kokta kikärtor
salt

Gör så här
Koka kikärtor eller skölj burk kikärtorna. För över i kastrull, tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda 3 min. Ta av spisen och servera salladen varm.

Mandarinsallad med Gorgonzola

Ingredienser

3msk olivolja
4msk apelsinjuice
3msk vinäger
½ hackad rödlök
1 hackad gullök
4st skalade mandariner utan kärnor
60g gorgonzola ost
vattenkrasse
salt

Gör så här
Blanda olja, vinäger, apelsinjuice och hackad gullök. Lägg hackad röd lök samt vattenkrasse i en salladsskål och häll på dressingen lite i taget, blanda väl. För över på tallrik och garnera med mandarin klyftor, strö över gorgonzola ost.