Paradiset Brasilien

En del drömmer om att åka till Brasilien för det låter som ett paradis i främmande land.
Och visst kan det vara ett paradis. På de flesta sätt är det faktiskt det. Livet är lugnt, inte så mycket stress. Sossegado som brassarna säger. Lugnt.
Åker man som tursit så söker man sig kanske främst till de ställen som det görs reklam för, Rio de Janeiro och Copacabana. Turistmålen.
Men Brasilien har så mycket annat att bjuda på än strand och bad. Här finns en av de största nöjesparkerna i världen, Beto Carrero Park. Det ligger söder om där vi bor, några timmars bilfärd. Vi har som mål att åka dit någongång för det verkar väldigt skoj. Det finns många nationalparker. Man behöver inte åka till Amazonas för att se djur.
Det finns fina gamla byggnader som t.ex i Curitiba. Curitiba ligger några mil härifrån Londrina.
Paranagua bjuder också på vacker utsikt.

Vi bor tyvärr inte nära någon strand men jag har hittat ett ställe där jag vill semestra;
Hos en svensk familj i Bahia. Det verkar jättemysigt!
Vår stad är inte vad jag skulle kalla en riktig turist stad. Det finns turister sägs det, men jag har dock inte mött så många. Bilder från Londrina.
Lago Igapó, Londrina

Massor av fina bilder av Brasilien att bli inspirerad av hittas Här.

Jag uppmanar verkligen till att åka hit! Antingen man vill åka på semester eller flytta hit. Brassarna är oftast väldigt öppna och låter en ta del utav allt. Däremot att de dansar på gatorna som det stod på någon sida, ja det vet jag inte direkt.. men visst kan man se det med. Själv längtar jag efter att resa runt och lära känna Brasilien ännu mer!

Nu finns det även Brasilien länkar för den intresserade.