Mörk Frestelse – kladdkaka med jordgubb

Efter en vecka utan socker och kolhydrater och en familj som tjatade och bad om en kaka så bestämde jag mig för att göra en mörk chokladkaka. Jordgubb och choklad är en oemotståndlig kombination tycker jag så genom att tillsätta mosade jordgubbar i smeten så kan man utesluta 1dl socker som det är i original receptet. Det blir en mycket god och fyllig kladdkaka. Denna saftiga kladdkaka med jordgubbar ger en smak av sommar. Med god krämig glasyr av cream cheese.

Glasyren klickade jag ut, därför är det en liten sats glasyr i receptet. Vill du ha mer så rekommenderar jag att dubbla receptet.

Mörk Frestelse

Kaka:
150g smör
2dl socker
1dl mosade/mixade jordgubbar (1 dl efter att de blivit mixade)
1dl kakao + 1msk
2tsk vaniljsocker
2ägg
1dl mjöl

Glasyr:
50g cream cheese
2msk kakao
2msk smör
2msk grädde
1dl florsocker

Gör så här:

Blanda socker, kakao och vaniljsocker.
Rör ner mosade jordgubbar och ett ägg i taget, blanda och tillsätt smält smör och mjöl.
Häll i rund form och grädda i ca 20 min 175grader. Kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten. Blanda alla ingredienser till glasyren, gör gärna dubbel sats om du vill bre ut glasyren på tårtan. Låt svalna och klicka ut lite glasyr över kakan. Servera gärna med grädde och jordgubbar