Morango

Igår var en lugn dag.

Jag njöt utav solen, de kvittrande fåglarna och god mat.
Nu sitter fåglarna och kvittrar i grannens Guava träd, jag hör grannarna prata. Och mitt huvud är fullt med tankar om jordgubbar. Jag skickade maken att köpa två boxar á 4askar st, med Morangos/jordgubbar. Så nu ska jag bara bestämma Vad jag ska göra med dem. Det lutar åt att jag för denna gång bara mixar ihop dem med lite socker och skickar in dem i frysen i små påsar så att det bara är att ta fram önskad mängd för att göra en god jordgubbsdrink. För säsongen för jordgubbar är nu, så om någon månad kommer det inte vara lika lätt att få färska jordgubbar. Jag vill så klart göra en god jordgubbs sylt också. Men det får nog vänta lite till eftersom jag just nu inte äter något socker så att provsmaka är ju svårt :)

Jaha och Vad håller Linda på med då eftersom hon inte kan äta socker? Jo jag kör för tillfället GI Rivstart där man utesluter kolhydrater i 2v. Sedan börjar man införa dem lite smått igen fast då med bättre kolhydrater än typ vitt ris. Vill man veta mer kan man kolla på t.ex: GI-Viktkoll.

Cocada Mole går definitivt bort för min del… :)

COCADA MOLE

200ml kokosmjölk
250g socker
100g riven kokos
1msk smör
2 ägg
4 äggulor
Kryddnejlika

Gör så här:
Vispa ägg och äggulor hårt. Tillsätt kokos och ställ undan. blanda kokosmjölk, socker, nejlika och smör, sätt in i micron ca 6 minuter full effekt.
Rör om efter halva tiden. Tillsätt ägg och kokosblandningen. Blanda väl och sätt in ytterligare 2-4 minuter till det tjocknar.
För över på fat, låt svalna.