Maracujá

I Brasilien finns det ca 150st olika Passionsfrukter, varan 60st är ätbara medan andra används inom medicinska områden.
Passionsfrukt innehåller mycker kolhydrater, vitamin A,B,C, kalcuim samt viktiga mineraler och järn.
En juice utav Passionsfrukt är lugnande och anti-inflammatorisk. te utav bladen från frukten kan ha läkande egenskaper vid infektioner.
Frukten har sitt namn efter den vackra blomman Passoflora eller Flor da Paixáo.
]I sverige importeras oftast den Violetta Passionsfrukten, medan man normalt sett här i Brasilien äter den gula. Den gula passionsfrukten är mycket större och inte lika söt som de små.

Cocada de Maracujá

240ml vatten
600ml socker
320ml passionsfruktjuice
2 äggulor
3 hela kryddnejlikor
650-700ml g riven cocos

Gör så här:
Lägg socker, juice och vatten i en kastrull, låt koka upp och koka i ca 15min.
Blanda äggulor, nejlikor och cocos, låt koka tillsammans med övriga ingredienser i 10min. Rör om hela tiden.
Låt svalna och lägg i långpanna, skär ut rutor.

Frapê de Maracujá

1 burk kondenserad mjölk
Passionsfruktjuice, lika mycket som den kondenserade mjölken
Likör, cointreau te.x ( hur mycket beror på smak och tycke)
Mynta blad
Hackad is

Blanda alla ingredeienser utom myntabladen i en mixer, för över i vackra glas och dekorera med mynta.