Jakten på den bästa Cappuccinon


Jag hade nästan gett upp om att hitta en god cappuccino här. Men igår när jag var på väg till makens jobb så gick jag förbi ett cafe och som vanligt så kikade jag in för att se vad för kaffemaskin de har. Och vad skådar mitt öga? Jo en riktig espresso/cappuccino maskin!
Lite försiktigt så frågade jag hur de gör sin kaffe. Jag frågade om de använder den där mjölk ¨skummaren¨( eller vad det nu heter). Ja de gör de var svaret.
Det var två tjejer som jag pratade med och de sa att antingen så kan man få pulver cappuccino, ¨som blir sååå god¨, eller så gör hon en espresso, har i stark choklad och sedan mjölk.
Jag berättade att in en riktig cappuccino så ingår det inte choklad på det sättet de menar. Då blir det väl nåt annat?
Jag berättade om 1/3 dels sättet. Dvs 1/3del espresso, 1/3del mjölk och 1/3 ¨fluff- skummad mjölk¨. Sedan att man strör över lite choklad det är ok.
Jag lyckades iaf förklara hur jag ville ha min kaffe och frågade om jag kunde ta med mig kaffet eftersom jag hade lite bråttom. Ja de hade t.om ¨termo¨muggar. Dvs riktiga take away muggar så man inte bränner fingrarna av sig när man går iväg. underbart! Med ett käckt litet lock också som gick att fälla upp så man kunde dricka samtidigt som man vandrar iväg.
Imponerad!
Kaffet var helt ok, lite för mkt mjölk men fluffet var och, nästa gång ska jag dock be dem fluffa till det lite mer.
Priset var ok, lite dyrare såklart men det var det värt. Servicen var bra, de var väldigt hjälpsamma och tyckte det var intressant att veta om hur kaffe görs på andra ställen.

Dock är jag ju långt ifrån kaffeexpert så som Kaffesnobben, som sågade Starbucks, min favvo kedja. *hmm måste jag byta favvo nu?* :)

Det är rysligt kallt här just nu och de 3 koppar kaffe jag druckit nu på morgonen har hjälpt föga måste jag säga…