Cyberkocken 5

Jag hade faktiskt inte tänkt vara med. Har inte alls varit på tävlingshumör denna helgen och jag var inte säker på hur jag skulle få till ingredienserna.
Men jag låg där isoffan och funderade lite för skojs skull. Jag hade en bit kycklinglever hemma, mozzarella, svamp iform utav kantarellsås och ingen mandel utan krossade cashewnötter. Kantarell sås är väl kanske inte sååå upphetsande och mandel och cashew inte samma sak. Men jag är säker på att det går med mandel också och blir säkert lika bra.
Är fortfarande inte säker på om jag borde lägga ut receptet.. men vad 17… :)

Mandelstekt kycklinglever med rosmarinsmozarella, fyllig kantarellsås och kryddris.

Ris:

Fräs krossad vitlök hastigt i kastrullen, tillsätt ris och ev färska örter, kryddor.
Koka som vanligt.

Mandelstekt kycklinglever:
Kycklinlever
Mjöl
Hackad mandel/nötter
Krossad vitlök
Salt & Peppar

Vänd kycklinglevern i mjöl, stek med lite olivolja och krossad vitlök salt och peppar. Ta upp, vänd i mjöl och hackad mandel. Vänd hastigt i stekpannan.

Rosmarinsmozarella:
Koka upp färsk eller torkad rosmarin i 1dl vatten, tillsätt 2-3tsk salt och socker.
Låta koka några minuter, sila av och häll över osten och låt stå minst 20minuter, gärna mer.

Fyllig kantarellsås:
Torkad kantarellsås, blå band t.ex.

Koka upp såsen enligt anvisningar, tillsätt 2-5 msk balsamvinäger (till 2 påsar).
Vänd ner 1-2 msk olivmargarin, detta ger en god rund smak på såsen.

Servera med grönsallad.

Bilder blir det inga eftersom jag inte fick till någon bra bild.

Spring nu över till Victoria och kika på de andra bidragen.