Var det gott?

Alla som gillar att laga mat vill ju gärna höra om det är gott osv. Inklusive mig själv såklart.
Jag brukar inte göra för stora utsvävningar när jag lagar mat pga min kräsne make som bara vill ha brasiliansk mat och är väldigt misstänksam mot allt som inte är det.
Så när jag gör något nytt, vilket ändå händer ganska ofta, då låter det så här vid matbordet:
-Var det gott?
-Mmmm
-Ja men Hur smakar det? (smaken är ju olika)
-Det är Ok.
-Ok?
-Ja det är ok! ( maken lätt irriterad)

Jag har förklarat för honom att det skulle vara så enkelt att slippa denna konversation. Att jag faktiskt vill ha lite feedback på min mat. ÄR det Gott? Smakar det Illa? Hur smakar det? Och främst: Kan jag laga det igen?

Det måste jag alltid fråga för annars kan det uppstå missförstånd såsom det som hände i förrgår. Jag lagade en köttgryta med rödvin i. Inte så mkt rödvin, hade knappt 2dl hemma. Jag tyckte det blev jättegott, skulle haft lite starkare rödvinssmak bara. Maken säger: Varför har du lagat det där? Du vet ju att jag inte gillar rödvin i maten.
??? Visste jag?
För när jag gjorde det förra gången så tyckte jag någon sa att det var gott?

Det är otroligt tråkigt att laga mat åt min man måste jag säga! Han har inte ett enda litet hum om var god mat är. Ja eller en god matupplevelse ska jag kanske säga. För honom behövs det bara ris, bönor och kött så är han nöjd. Jag köpte italienskt risotto ris sist vi handlade, dyrt som 17 var det! 1kg för 10 reais, det kan man få nästan 10 kilo för om man köper vanligt ris.
Ska bli intressant och se om han gillar det.

Jag höll på att experimentera med mango i helgen till recepten och har som vana när jag skalar en mango att lägga skal och kärna i en burk i kylskåpet utifall jag skulle vilja använda det.
Och det gjorde jag igår och nu ska ni få det absolut godaste sockerkaks receptet skådat från denna sida! Denna kaka blev så Otroligt god!

Lindas Mango& Äppelkaka

Skal och kärna utav 1 mango
3dl vatten
2dl socker
1ägg
2dl mjöl
1tsk bakpulver
50g smör
1 äpple
kanel

Lägg skal och kärna i en liten kastrull, häll på 3dl vatten. Låt koka på svag värme ca 15min tills det är 2dl kvar.
Lägg i smöret och låt det smälta.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl och bakpulver.
Häll över mangovattnet ( utan skal och kärna) och rör om ordentligt.

Häll över smeten i en smord rund sockerkaksform och lägg ner skivat äpple och strö över kanel.
Grädda i ca 175grader i 20-25min.

Har du röstat? Om inte, pallra dig genast iväg och gör det! Länk nedan. ( Av 100 besökare på en dag så röstade knappt 20? Kom igen nu.. :) )
Som jag sagt nedan, du väljer ju såklart på Vem du vill rösta, vi blir alla glada för din röst.