Ny Start

Varje kväll har jag en liten son som ränner i kylskåpet och vill äta det ena än det andra. Detta trots att vi kanske ätit middag 1 timma innan. Det är Otroligt irriterande att behöva ränna till kylskåpet och öppna skafferiluckor 20ggr per kväll så nu har jag bestämt att det ska bli ändring i vårt hus!
Jag bakar gärna en kaka någon gång i veckan. Jag tycker det är trevligt att ha en kaka på lut om man är sugen på något gott. Maken köper ofta hem chips eller nåt till oss och sonen. främst till sonen. Vilket är helt fel! Nu har jag iaf fått maken att förstå att detta måste sluta, har man hälsoproblem, som vår son, så bör man kanske äta riktig mat istället?
Igår så hade svärmor varit och storhandlat och gav 8små paket yoghurt till oss. 4 st är redan uppätna! De andra 4 stoppade jag in i frysen. Det är väldigt små förpackningar så det är inga mängder vi pratar om men de är söta! Väldigt söta, det osar socker lång väg.

Så nu ska det bli andra bullar!

Ut med kex och kakor och chips! Maken är förbjuden att köpa chips och godis och jag ska baka nyttiga kakor istället, Om det ska bakas några. Och den där yoghurten är det slut med, här ska göras egen!
Så nu ska jag bege mig ut och köpa en yoghurt och sätta igång och göra egen yoghurt! Så mycket nyttigare och godare! Men jag kommer naturligtvis att göra goda kakor ändå och lägga ut recepten här :)

Änglakind, Papo de anjo

Kaka:

2 st äggvitor
10 st äggulor
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk smör eller margarin
ströbröd

Sockerlag:

3 dl socker
2 dl vatten
1 msk rom
1 tsk vaniljsocker

Tillagningssätt:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum, helst i mixer.
Fortsätt vispa och tillsätt äggulorna, en i taget. Vispa på hög hastighet i cirka 15 minuter eller tills volymen är fördubblad.
Vänd försiktigt ned vetemjöl och bakpulver.
Smörj och bröa en hålform och häll i smeten.

Grädda i cirka 40 minuter. Prova med sticka så att kakan är gräddad rakt igenom.

Sockerlag:
Lös upp sockret i vattnet på svag värme. Öka sedan värmen och koka
tills blandningen blir simmig.
Tag av från värmen och tillsätt rom och vaniljsocker.
Gör hål i den gräddade kakan med tandpetare. Häll den heta sockerlagen över kakan i formen. Använd all lag, även om det tar en stund för kakan att suga upp den.
Låt kallna, stjälp upp kakan på ett fat och garnera med frukt och bär.