Milho Verde


Här i brasilien finns det glass med majs smak!

Och det är jättegott!
Sedan gör man majs kakor med ost i, och andra sorters kakor och rätter. Det är vanligt att det säljs ¨Pamonha¨ på vissa ställen. Det är majs, kokos och socker blandat som är inlindad i skalet och sedan kokas. Mycket gott.

Jag har gjort skåp rensning idag och bestämde mig för att jag ska göra jordnötssmör, så in med jordnötter i ugnen för attt rosta, samt rosta aubergine och vitlök och lök så det blir ett gott tillbehör till kött t.ex, en potatisgratäng samt gjorde jag en majskaka. Ja den står fortfarande i ugnen men det ser väldigt fin ut och gott luktar det.
Inga ägg hade jag hemma så det är en äggfri kaka. Enkel och god kaka.

Lindas Majskaka

1 burk majs a 200g
2dl mjölk.

Mixas i mixer

2dl socker
3dl mjöl

1 tsk bakpulver

2msk olja

Blanda och tillsätt majs-mjölken.
För över i sockerkaksform, grädda 20-30 min ca. 175 grader.