Mera Majs

Efter en väldigt bedjande begäran så har jag nu översatt 4st majs glass recept.
Det är som jag nämnt väldigt gottt med majsglass, så välj ut ett recept du gillar och sätt igång!
Rapportera resultatet!

Enkel majsglass

1 kopp socker
1/2 burk kondenserad mjölk
1/2 liter mjölk
05 majskolvar

Gör så här:

Raspa av majsen, och för över i en mixer tillsamans med mjölken. Mixa väl, för över i kastrul och låt koka upp.
Tillsätt övriga ingredienser, rör om väl och ta av från plattan.
Låt svalna och frys.

Majsglass nr 2
3-4 port, tid ca 20min + frysning

1 burk majskorv
240 ml mjölk
240ml vispgrädde
6 msk socker
2 äggvitor

Gör så här:

Häll av vattnet från burken, för över i mixer tillsammans med mjölken.
Mixa slät. Sila av och ställ undan.
Vispa grädden och 2msk socker.
Vispa äggvitorna med resten utav sockret tils det blir maräng.
Blanda majscremen, grädde och marängen lite i taget. Rör om försiktigt.
Ställ i frysen 3-4 timmar, rör om glassen en gång i timman.
Strö gärna över lite kanel vid servering.

Variation: mjölken kan ersättas med kokosmjölk.

Majsglass nr 3

4 majskolvar
720ml mjölk
360ml socker
2dl grädde

Gör så här:

Tvätta majsen och raspa av den.
Mixa i mixer och sila.
Blanda med sockret och sätt in i micron i ca 8-10minuter. Rör om varannan minut.
Ta ut och ställ undan att svalna.
Ställ i frysen i ca em ta ut och mixa med grädden i en mixer. Ställ tillbaka i frysen och låt stå i 2 timmar.
Upprepa 1-2 ggr beroende på konsistens.

Majsglass nr 4

240 ml majskorv / 3 kolvar ungefär
360ml mjölk
2dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
240ml vatten för kokning

Gör så här:

Tvätta majsen, och hacka den.
Koka majsen med vattnet, antingen i en tryckkokare i 20 min eller i vanlig kastrull tills majsen är mjuk. Sila av vattnet och mixa majsen med mjölken.
Sila av och mixa igen i ren mixer.
Tillsätt kondenserad mjölk och grädde och mixa 2 minuter.
Frys in.