Kaffedoft

Det luktar kaffe här hemma.
Kaffet här är väldigt annorlunda det kaffe som finns i Sverige och Europa. Det är lite konstigt att bo i ett kaffeland och sedan dricka kaffe som inte alls är så gott.
Många tror att kaffet här är sååå gott. Fel! Kaffet här är väldigt starkt och bittert.
Har inte alls den där goda, runda smaken som Löfbergs Lila t.ex. Gevalia är lite mesigt tycker jag men övht bättre än kaffet här.
Här så är ju allt kaffe sockrat också. I en pytteliten kaffekopp så häller man i minst en matsked socker. Det måste vara för att kaffet är så bittert som de gör det.
Jag har dock efter mycket letande hittat ett kaffe jag gillar. Melittas Traditionella kaffe. Ja det heter så. I brist på Cafe do Ponto, som är det absolut bästa men också dyraste kaffet, så duger Melitta. Finns det inte Melitta då får man dricka ett äckligt kaffe eftersom jag inte använder socker i kaffet. Cafe do Ponto är ett sk exclusivt kaffe, men svårt att hitta, det är annorlunda mot det normala brasilianska kaffet och dubbelt så dyrt. Jag betalar dock gärna mellanskillnaden.
Kaffe ska man njuta utav.

En god vän till mig ska till Skottland. Jag berättade för henne att hon måste gå till Starbucks och dricka cappuccino och äta Chocolate Cheesecake samt Decadent Chocolate Cake.
Mmmmmm…. jag berättade att cappuccinon här är inte samma sak där. (Tack o lov).
Det var ju eg en Chocolate cheesecake jag skulle velat gjort idag. Ja ännu finns nog tid, jag ska se om jag kan svänga ihop en tårta.
Har förvarnat mannen att jag Inte tänker laga mat idag. Så det ska bli intressant att se vad vi får till middag.
Det är bussstrejk här idag också, så hur jag ska komma till jobbet det vet jag inte.

Spenatlasagnen blev jättegod!
Så här gjorde jag:

Spenatlasagne

Färska lasagne plattor
2 spenat knippen
200 ml grädde
Ost, typ fetaost
2 tomater
1 morot
Tomatpure
2 Lökar
1 Vitlöksklyfta
Timjan
4st kokta ägg
Skivad kokt skinka
Olivolja
Salt & Peppar
Grönsaksbuljong
Vatten
Riven ost

Förkoka lasgne plattorna lite om du tycker det behövs.
Mixa tomater, morot, vitlök och lök med lite vatten i mixer. För över i kastrull och tillsätt timjan,salt och peppar och gärna en grönsaksbuljong. Tillsätt några msk tomatpure. Låt puttra ett tag.
Hacka spenaten. Förväll hastigt i lite vatten. Häll av vattnet och tillsätt grädden
Mosa osten med gaffel, beroende på hur mkt ost du vill ha, blanda med spenaten.
Skiva äggen.

Häll lite lite olja i formen samt lite tomatsås i botten. Varva lasagne plattor, spenat och skivade ägg, plattor, tomatsås, plattor, spenatsås och skinka, platttor, och strö över riven ost.
Har du paresan ost hemma kan du riva i lite mellan varven och ovanpå.

Man kan naturligtvis utesluta skinkan och ev ägg samt göra tomatsåsåen starkare om man så vill. Det var väldigt gott och uppskattat av min annars kräsne make så det får högt betyg. :)