I varje gatuhörn

I varje gatuhörn här så finns det en bar! Vet inte varför det just är i hörnan de måste ligga men så är det.
Inom en radie av en kilometer så har jag: 5 barer, varav en är kombinerad bar/bageri. 4 hårfrisörskor, 1 bageri, 2 djuraffärer, där det säljs mer foder än djur. 1 chark, 1 liten mataffär, 1 grönsakshandlare, cykelaffär, skomakare 2st, 2 st bazarer där man köper kläder och hushållsartiklar etc. 1 apotek och 2st bil verkstader.

Detta som jag just räknat upp det är något som finns i varje område. Går man nån km bort så är det samma sak. Man kommer aldrig ifrån frisörskorna och barerna. :)
Här kostar det vanligtvis 5 reais att klippa håret. Det är ung 20kr. Om man inte är man, då kan det kosta 3.
Ibörjan var jag lite skeptisk, det är ju så billigt.
Men se de är vanliga hårfrisörskor med vanlig utbildning.
Jag klipper inte håret så ofta, har ett mkt lättskött och tacksamt hår som inte behövs klippas så ofta.
Tyvärr så har jag inte blivit så nöjd de få ggr jag klippt håret. Det måste vara nåt kommunicationsproblem för hårfrisörskan klipper alltid en dm mer än jag vill. Och då har ddet varit olika hårfrisörskor de två ggr det hänt.
Den sista ggn gick jag nästan tillbaka och klagade eftersom hon klippte massor! Inte alls som jag bad om.
Så just nu går jag med upsatt hår, måste vänta på att det växer ut igen innan jag kan klippa det ordentligt för hon klippte helt kosntigt och det är inte lika på båda sidorna.

Igår så gjorde jag sallad till lunch.
Det blev en sallad av ugnsstekt kyckling, finstrimlad grön papaya, tomater, tärnat äpple och lite finklippt gräslök. En pressad vitlök blandas med citron, salt och peppar. Blandas väl och låt stå en stund.
Helst ska man strö på jordnötter också, det är gott.

Äpple tycker jag är jättegott i sallad. Ett tärnad äpple i potatissalladen, eller med lite ost och balsamvinäger. Ett tag levde mest jag på äpplesallad m balsamvinäger. Man tager vad man haver men ett äpple ska alltid finnas med :) En linssallad av gröna linser piffas upp med ett äpple också.

An apple a day keeps the Dr away!

En banankaka slinker säkert ner annars :)

Doce de Banana- Banan kaka

480ml socker
240ml vatten
6 bananer delade i halvor på långsidan

Creme:
120ml maizena utspätt i 720ml mjölk
4 msk socker
2ägg gulor
2tsk vaniljsocker

Maräng:
2 äggvitor
2 msk socker

Gör så här:
För över sockret i en stekpanna o rör tills det blir som glasyr, ca8min.
Tillsätt i vattnet o rör om hela tiden ganska stor tills sockret löser upp sig. Ca15 min.
Tillsätt 6 delade bananer o bryn tills de blir mjuka.
Lägg i bananerna i en smord form, (26cm x 16cm o 5cm hög) och häll över sockerlaget.

Cremen:
I en kastrull, lös upp maizena och tillsätt övriga ingredienser.
Sjud på låg värme tills det blir en creme, ca6min.

Maräng:
Vispa upp vitorna m sockret så det blir maräng.
Strö över kanel på bananerna som ligger i formen, tillsätt cremen o tillsist marängen o grädda i ca 20min. Ca 175 grader.
Kan ätas varm eller kall.