Geleia de Cafe

Ja helt enkelt Kaffe Gele.

Fick nästan snurr i affären när vi var och handlade i lördags och jag fick syn på burken. Jag blev så exalterad att amken inte kom för sig att säga nej till den dyra lilla burken. Mitt i yran så såg jag inte innehållsdeklarationen heller men när jag kom hem så såg jag att det är en blandning av äpple och kaffe.
Genast skulle jag såklart öppna burken! Varför vänta? :)
Locket satt stenhårt! Både jag och mannen försökte allt vi kunde men lyckades inte få upp locket. Jag kokade vatten och satte ner burken, jag vet inte om det var det som var lösningen men sedan fick vi iaf upp locket.

Den har en god smak av äpple och kaffe. Mer äpple än kaffe måste medges. Men den var väldigt god!
Jag var i full färd att äta en cheesecake så jag tog en bit på sidan och det gick utmärkt, men den är nog bättre till kött.

Det har varit en god mathelg här.
I fredags blev det ugnsstekt kotlettrad i vitlöksmarinad som serverades med grönsaksris och Cissis ugnsbakade rödbetor. Tack för det Cissi :) Försökte mig på att göra en oströra med honung också men det fungerar nog bättre med chevre.
I lördags kväll var det ju grillning. Det var trevligt, det var inte här hemma utan hos ¨chefen¨. Gott!

Och igår kväll så var det stekt fläskkött med lök och champinjoner,grönsaksris och stekt äpple och lök.
Att steka lök tillsammans med äpple är något man bör pröva på om man inte redan gjort det. Lite svartpeppar på så är det klart. underbart till griskött.

För de som är intresserade av recepten jag lägger ut så kan jag meddela att jag ska sätta ihop alla utlagda recept i en bunt. Vill man ha dem så är det bara att skriva en rad så skickar jag dem. Listan uppdateras en gång i månaden.

Något som vanligtvis serveras som efterätt här är mousse.

Mousse de Goiaba Tropical / Tropisk Guava Mousse

350ml guava juice
800g socker
3 äggvitor
300ml vatten
250g grädde
25g gelatin utan smak

Gör så här:
Rör ihop socker och vatten i en kastrull och låt sakta koka upp till det tjocknar.
Vispa äggvitorna och rör ihop med sockret, vispa kraftigt 3 minuter.
Lös upp gelatin pulvret i vattenbad och ställ undan.
Blanda grädden med hälten utav guava saften och allt utom gelatinet.
Rör ihop den resterande guava saften med gelatinet och rör ihop alla ingredienser.
För över i skålar och låt stå i kylskåpet i ca 4 timmar.