Cyberkocken #4

Här i brasilien är det väldigt vanligt med Disk-entrega. Vilket innebär att du kan ringa till nästan vilken affär som helst och få dina saker hemskickade. I detta fall så har jag just ringt och be att få min film framkallad. Det är iaf väldigt smidigt med denna servicen, är apoteket här stängt så ringer man bara till ett annat t.ex.
Nog babblat, vamos ao e que interesa: (nu till det som intresserar)

Brazilian Lindas Meny för Cyberkocken # 4


Förrätt: Bruschetta med citronmarinerad tonfisk och paprika

Huvudrätt: Penne med sås utav soltorkade tomater
med broccoli och timjanbönor


Efterrätt: Kardemumma Ricotta med kanelkokt passionsfruktsås


******

Bruschetta med citronmarinerad tonfisk och paprika

1 Bit bruschetta
1 Burk tonfisk i olja
1 citron
Svartpeppar
Örtsalt
Hackad röd och gul Paprika
Persilja

Blanda citron och kryddor med tonfisken och låt stå en stund.
Lägg över på nyrostad bruschetta och strö över hackad paprika. Garnera med Persilja.


Penne med sås utav soltorkade tomater med broccoli och timjanbönor:
2 portioner.

150g Penne
100g Broccoli
1dl Soltorkade tomater + oljan **
1dl Grädde
1-2 Vitlöksklyftor
1 Tomat
Salt & peppar
Färsk basilika efter smak

Koka pastan enligt förpackningen. Koka upp vatten, lägg i broccoli och koka 2 min.
Mixa alla ingredienser, tillsätt salt & peppar och basilika eftersmak.
Blir såsen för tjock späd med mera grädde/mjölk eller vatten.
Värm såsen.

Timjankokta bönor:
Tillsätt 2msk torkad timjan till vattnet när du kokar vita bönor.

Servera pastan med broccoli, sås och bönor.

** Jag hade inte riktiga soltorkade tomater hemma utan skivade lite tomater och lade in i ugnen att torka en stund. Sedan hällde jag på olja utav soltorkade tomater som jag hade samt en vitlöksklyfta, lät stå över natten.


Kardemumma Ricotta med kanelkokad Passionsfruktsås.

300g färskost, typ ricotta *
1½dl socker
3 ägg
1dl grädde (ev lite mer beroende på konsistens)
1-1½ tsk nystött kardemumma

Mosa osten och mixa alla ingredienser till slät konsistens. Häll i en rund form 22cm. Grädda ca 20-25 min i 175grader.

* Osten jag använde har fetaostlikande konsisten, dvs lite mer fast än ricotta osten.

Kanelkokt passionsfruktsås:

4st passionsfrukter
½dl vatten
1½dl socker
1 bit kanel

Gröp ur passionsfrukterna, låt koka upp tillsammans med vatten, socker och kanel. Sänk värmen och låt småputtra några minuter tills såsen tjocknar.

Servera med Kardemumma Ricottan.