Chips for Kids

På bageriet imorse ser jag: Elma chips Kids.

70% mindre ¨saturated fats¨
Utan konserveringsmedel
Utan ¨manipulerade¨färger
25% mindre sodium

På baksidan står det:Ett jätte krispigt chips såsom du aldrig sett det! Utan konserverignsmedel och färgämnen. Pefekt flör at äta hemma eller i skolan.
Nya Elma chips: Chipset för ditt barn. ( ursäkta översättningen, ibland försvinner orden)

Näringsvärdena är inte så toppen de heller om man jämför med vanliga chips. (fast det där vet ju andra bättre än jag)
Pssssssssfyfdfdlgkkfjghkjyhtihe…. ser rött alltså.

Visserligen är det väl bra att de försöker göra ett ¨bra¨chips men jag blir irriterad på att nu kommer alla tro att det är såå himla bra och därmed börja köpa mer chips åt barnen. Det är lite billigare också vilket säkert hjälper. Tyvärr har jag inte vanlig påse hemma så jag kan jämför innehållet men det ska jag minsann göra sen..
För jag köpte så klart en påse.. hehe.. jag blev så nyfiken på VAD som är så annorlunda.

Är det ok av företagen att göra sån här reklam för att locka ungarna äta onyttigt?

( I england t.ex gör de reklam för Sunny Delight, och säger det är fullt av vitaminer när det eg är katastrofalt säger hälsom nämnden)

Off Topic: Svenska Cyberkocken!

Hjälp, vad har jag gett mig in på? Jag har tänkt jag ska försöka delta i Cyberkocken som denna gång hålls utav Anne. Indikerade ingredienser är; oliver, ägg, mozzarella, mynta, citron, broccoli, kyckling, purjo, körvel, tomater, mandel, jordgubbar, potatis, gräslök, aubergine. Ska bli intressant att se vad det blir för resultat.
Imorgon får vi veta vilka ingredienser som ska finnas med.
Så glöm inte att komma tillbaka för att få se resultatet, måndag är det dags.

En uppfriskande dryck som man får om man åker till Amazonas och norra delar av Brasilien:

Alua

Skal utav två st ananas, väl mogna och tvättade
2 liter vatten, helst filtrerat
240ml muscovado socker
6st hela kryddneljikor
1 tsk riven ingefära

Tillagningssätt:
Lägg skalen i en stor skål/burk och täck med vatten.
Lägg över en ren handduk och låt dra till dagen efter.
Tillsätt övriga ingredienser och låt dra en dag till.
Sila och servera kall.

Något som äts av varje brasse här är Pastel det liksom Coxinhas kan man hitta i varje gatuhörn.
Jätte enkelt att göra själv:

Fyll smördeg med din favorit fyllning. T.ex köttfärs, ost/skinka, ost, kyckling, kyckling med palmmärg eller vad som faller i smaken. Nagga ihop kanterna så att innehållet inte rinner ut. Fyll inte med för mycket fyllning, det ska bli mer luft än fyllning helst :)
Fritera och ät!