Louca por Limão


Citron besatt kan man säga jag blivit.

Åt nästan upp all Lemon Curd nu på em som jag gjorde igår. Eftersom jag köpte en stor kasse citroner så tänkte jag att jag sak använda dem också och gjorde en citronkaka till fikat igår. Blev jättegod och saftig! Lite Lemoncurd i mitten och Vóla!

Mitt ¨vad ska jag bjuda på¨ problem löstes på följande sätt:
Smördegsknyten med ost&vitlöks fyllning, bakade i ugnen.
Eftersom här inte finns Creme Bonjour och liknande så improviserade jag med ¨Queijo de Minas¨ en vit lite hårdare ost som påminner om Ricotta. Krossade vitlök, hackade grön paprika och mosade osten tillsammans med lite grädde, salt och peppar. Blev jättegott! Påminde om den där filmjölks osten som min mamma gör ibland. Mums!
Lindade in oströran i smördeg och penslade på lite olja och in i ugnen en stund. Man kan även friterade den, det blir också bra.
Blev jätteuppskattat!
Sedan gjorde jag en Potatissallad med vinegrett, lite ris och marinerade kött till grillningen. Marinaden bestod utav senap, soja, vinäger och worchestersås. Och fick väldigt högt betyg… just vad man vill ha :)

En typisk ¨churrasco¨dvs grillning här, är bara kött, lite källarfranska och ev tomatsallad och så klart Farinha. Även kallad Farofa, en sorts ströbrödlikande kryddad blandning av mandiok. Jättegott.
Men vårt besök, som förutom mannens vän bestod utav en kvinna från Bahia, norra brasilien, hon berättade att i Bahia vill man också ha mkt tillbehör till grillningen. Som i sverige då :)

Det var ett väldigt trevligt besök, men jag var väldigt trött efteråt. Det tar på krafterna att fixa allt och var halvdöv samtidigt. Jobbigt när alla pratar på samma gång.

Idag blir det grillat kött och potatissallad till middag, det var så gott att det går att äta två dagar i rad.

Lemoncurd:

Ingredienser
3 ägg

2 dl socker

2 citroner

50-75 g smör

Gör så här:
Vispa ihop ägg och socker i en liten kastrull. Obs, använd inte stålvisp i aluminium kastrull, då får den en gråaktig färg. Pressa citronerna och häll i saften. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat. Den får inte koka. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Låt krämen kallna.
Använd som tårtfyllning eller bre på mackan!