Det finns hopp

Ja igår fundderade och funderade jag på vad jag skulle göra för middag. Tänkte att det kan ju vara bra att piffa upp smaklökarna lite. Samtidigt hade jag ingen tid att förbereda så mkt. För vår mat är som sådan, de måste vara enkel att förbereda eftersom en viss liten Herre vid namn A inte låter mig stå vid spisen då jag kommer hem efter jobbet. Så när jag komponerar våra menyer osv så är det en viktig sak att tänka på.

Jag bestämde att de skulle bli köttfärspaj men hade inte tid att göra pajdeg så jag gick och köpte smördeg istället. Gjorde en god köttfärssås m lite grädde i, smördeg i botten av formen, köttfärs och ost ovanpå och sedan ett till lager smördeg. Penslade på lite ägg och in i ugnen. Passade på att göra små banan och jordgubbs/choklad knyten och hävde in i ugnen också. Mums!
Det serverades en god tomatsallad till köttfärspajen.
Ja det blev gott iaf och enkelt var det.

Så säger maken att vi ska få lunchbesök på Fredag. På Fredag är det nämligen helgdag. Så då kommer en vän till oss med någon släkting och lunchar här. Jag funderar på Vad jag ska bjuda på. Herren i fråga bör äta lite mer hälsosam mat eftesom han har problem med blodtrycket har jag för mig det är. Vilket inte är något problem, jag vet han kommer äta vad som bjuds men jag vill gärna bjuda på något gott och nyttigt.
Jag funderar på att lyxa till det och köpa Shiitake svamp och fräsa i lite vitlök, men å andra sidan vill jag göra en potatissallad…. hmm måste gå till affären för jag har inte en aning vad jag ska göra för något.

Men det är bra attt de kommer så jag får vakna upp ur min dvala lite.

Just nu står det och pyser ett bönkok på spisen. En blandning av bruna bönor, vitabönor och kikärtor. Det ska bli bönburgare idag nämligen. Idag har jag lite mer tid att förbereda maten så då kan man göra sånt.

Jag är fortfarande halvt döv och undrar om detta någonsin kommer att gå över? Jag måste vara på helspänn hela tiden för jag hör inte riktigt om telefonen ringer eller om någon säger nåt bakom mig t.ex. Lite jobbigt.

Nu ska jag gå ut och städa på gården, men två busiga hundar så blir det lätt stökigt. :)
Och fundera på vad jag ska bjuda på imorgon…

( Bry er in om nedanstående, det är bar jag som försöker förstå mig på bloggvärlden.. :))


,,,