Det är vinter!


Ja nu är det vinter i Brasilien och det är Kallt!
Sitter med 3 tröjor på mig, den stora tjocka stickade polotröjan har jag tagit av mig men funderar på att sätta på den igen. Har just varit på vårdcentralen med Choriço som levde rövare och grät hysteriskt för att han ville hem. Nu ligger han dock i soffan och sover så sött så, men så vaknade vi kl 5 imorse också.

I såna här kalla tider måste man ju värma sig ordentligt. Efter 3 koppar kaffe så kanske lite mindre kaffein vore bra? Så då gör man t.ex en te blandning utav kardemummafrön, nejlikor, kanel och färsk ingefära. Låter det koka några minuter och tillsätter socker om så önskas.
Eller så tar man kardemumma, kanel och mynta, det är också gott. Självklart kan man dricka det kallt också om det är varmt, det kan ju vara en uppfriskande dryck en varm dag.

För den som inte vet det så ligger nu bloggen med på topplistan på Bloggportalen där man även kan rösta på den. Ju fler röster desto trevligare såklart :)
Den finns även med på BlogRankers, likadant där, man kan rösta där med.

Det är tänkt att det ska inköpas en digitalkamera inom snar framtid så igår var jag och undersökte saken. Ska ta och kolla runt lite mer men det ska införskaffas! Så då kommer det lite mer fina bilder på både mat och Brasilien.

Till middag imrogon tänkte jag göra Italiensk Böngryta. En god gryta är alltid gott när det är kallt, denna gryta passar såväl sommar som vinter.

Italiensk böngryta, 2 portioner
1 hackad vitlöksklyfta

1 liten morot i tärningar

1 dl selleri i tärningar

1 liten klyfta savojkål eller vitkål

1/2 purjolök i skivor

1/2 squash i tärningar

3 dl kokta vita bönor, gärna canellini eller stora vita bönor

2 dl krossade tomater

1/2 dl vatten
salt och peppar

1/2 tsk vardera av timjan och rosmarin eller en färsk kvist av vardera

Fräs upp vitlök, morot och selleri i lite olja i en tjockbottnad kastrull. Lägg efter några minuter i strimlad kål, purjolök och squash och låt steka på låg värme 5-6 minuter. Spola av bönorna om du använder burkade. Tillsätt bönor, tomatkross, vatten, salt och kryddor. Låt småkoka under lock 8-10 minuter. Smaka av. Servera med lite god olivolja och rostat lantbröd.