Den nya Dieten

Den gode vännen som kom på lunch i Fredags hade med sig en tidning till oss. Det var en tidning om ¨Blod typ Dieten¨. Ja eller vad den nu kan kallas på svenska. Jag googlade lite men fick inte direkt upp någon bra sida.
Det handlar alltså om att man ska äta enligt sin blodgrupp. Det finns mat som är bra och mat som är mindre bra för en.
Dr. D’Adamo heter han som kom på denna nya diet.
Tydligen ska man på ett hälsosamt sätt kunna gå ner i vikt och må bra med dieten.
På hans Eat Right 4 Your Blood Type hemsida inns det massor med information och man kan läsa mer om man är intresserad. Där finns olika recept man kan pröva på beroende på blodgrupp.

En sida som tycker att det hela bara är ¨nonsens¨ är Vegosource. De har skrivit en intressant artikel om ämnet.
Det är ett intressant ämne, men som så mkt annat så bör man nog ta det med en nypa salt. Den gode vännen är dock totalt frälst i ämnet och följer det väldigt nogrannt verkar det som.

När besöket var här så pratade vi om hur folk är i olika delar utav Brasilien. Jag kommenterade att jag tycker de är lite avståndstagande här i vår stad. Bernadeth, kvinnan från Bahia, sa att det är typiskt ¨söder folk¨. För i Bahia är de inte alls så utan väldigt öppna och glada och tar emot främlingar med öppna armar. Det är en helt annan atmosfär där sa hon, mkt varmare och det har inte bara att göra med vädret. Hon menade på att folk som är från söder, dvs kallare breddgrader är med ¨kalla¨. Tänkte på oss Nordbor.. är vi så kalla? Är vi nordbor eg ett varmt folk eller är vi lite kyliga av oss? Tänk, hur är då Eskimåerna? :)

Igår blev jag lämnad ensam en stund så jag kunde tvätta våra mattor. Jag kunde inte hindra mig själv och satte igång och gjorde en till citronkaka. Och den blev lika fin och god som den förra. Tänk, det verkar svårt att misslyckas med den så jag tänkte jag skulle ge er receptet. :)

Citronkaka

4 dl Vetemjöl
3 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Blanda torra ingredienser och tillsätt:
2 Ägg
1 dl pressad citron
1 dl mjölk eller grädde. ( blir godast med grädde men går även lika bra med vatten)
100g smält smör.

Rör ordentligt, häll över i smord sockerkaksform och grädda 20-30 min, den ska bli lite brun om kanterna men vara ljus ovanpå. Gör ett stickprov med tandpetare eller dyl. Ska komma ut ren.

Vad jag lärt mig om kakor är att man ska röra ordentligt! Beroende på kaka förståss men är det en sockerkaka t.ex så är det ba att röra ordentligt så att kakan blir ¨fluffig¨.
Vill du bjuda på en god kaka och inte misslyckas så rekommenderas denna!