Dagen efter

Ja vi pratar alltså om dagen efter Sverige- Trinidad matchen. Som jag tyvärr inte såg så mkt av och missade slutet men resultatet får man ju ändå. Spelarna säger de var för vamrt, fansen säger det var dåligt spelat. Pinsamt dåligt & Dunderfiasko står det i Expressen. Ja jag kan ju inte yttra mig så mkt eftersom jag inte såg matchen samt inte är nån hejare på fotboll. Ja det står en massa annat också om hur vi ska knäcka Paraguay och England.
Lite väl hysteriskt kan jag tycka det är det här med fotboll, men å andra sidan så förstår ajg att folk blir besvikan. Måste vara svårt dock att ha så mkt krav på sig som spelare.

Jaja, vinner inte Sverige så vinner väl Brasilien :) hehe

Ja igår så var vi då och handlade. Vi handlade för 210Reais. Motsvarande 660Kr. Och det är för hela månaden, det enda som tillkommer är grönsaker och 1,5kg biff som jag måste handla. Grönsakerna handlar jag på gatumarknaden här varje söndag. Så då tar man en titt i menyn och ser vad som kommer för kommande vecka.
Jag spenderade 7 reais (21kr) och fick för det: 1 knippe persilja, salladslök, gullök, potatis, mandariner, bananer och paprika och sallad. Vet inte exakt hur mkt jag köpte men det räcker o blir över iaf, det blev nåt kilo jag kom hem med.
Det kan ju tyckas billigt med 660Kr i månadsköp men hade vi köpt det absolut nödvändigaste och inte unnat oss nåt extra så hade vi sparat 45 Reais (141Kr). Vilket är en hel del. Ett par jeans går t.ex på 30-50 Reais. Vilket jag skulle behöva ett par nya men men…
Imorgon ska jag göra Catalansk gryta, enda problemet är att den blir lite annorlunda, jag har nämligen ingen saffran… den sista använde jag till att göra saffransrulltårta när vi hade besök för nån månad sedan.
Vi har väldans tur att få äta hos svärmor 2-3 ggr per vecka, det tackar vi för.

Vecko Meny:

Måndag 12/6 Catalansk gryta m grönsallad
Tisdag 13/6 Pita bröd med kött och grönsaker
Onsdag 14/6 Potatis och lök soppa m hembakt grovt bröd
Torsdag 15/6 Bönburgare m lyxig kantarellsås & ris
Fredag 16/6 Äter hos Svärmor
Lördag 17/6 Lunch: Svärmor Middag: Ostpastejer m grönsallad
Söndag 18/6 Lunch: Svärmor Middag: Rödbets & kött gryta

Catalansk Gryta
5-6 personer
8-12 hg grytbitar
2 gula lökar
1 burk hela tomater – 400 gr
3 vitlöksklyftor
1 pkt saffran
1/2 tsk timjan
1 lagerblad
8 dl svag buljong från tärning
1/2 liter ris
1 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
2 msk riven ost
margarin

1. Skär köttet i dubbel sockerbitsstorlek. Finhacka löken. Skala och hacka vitlöken. Skär tomaterna grovt – spara spadet.
2. Sätt en stekpanna på stark värme. Lägg i en msk margarin och när detta börjar bryna, bryner du i 2 omgångar köttet. Lägg det åt sidan på en tallrik.
3. Sätt en tjockbottnad gryta på medelvarm platta. Lägg i en msk margarin och fräs löken lätt i ett par minuter. Lägg så i köttet och rör om med en träsked.
4. Slå i tomaterna med sitt spad, pressa i vitlökarna, lägg i timjan, lagerblad, saffran, salt och peppar samt buljongen.
5. Låt grytan sakta sjuda på svag värme i 2 timmar.
6. Blanda i riset och låt grytan sjuda ytterligare 20 minuter på mycket svag värme. Vätskan i grytan bör stå 1 cm över riset. Gör det inte det så slå på lite mer buljong. Strax innan grytan ska serveras så blandar du i 2 msk riven ost. Servera med grönsallad.