Utan mål

Liksom så mkt annat i livet så är matlagning ibland utan mål. Ja eller oftast ska jag väl säga. Ni som regelbundet läser vet om mina problem att följa recept.
Igår så kollade jag på min fortfarande rätt så stora samling nektariner som vi fick med oss från landet. Tog en bunt, det ligger fortfarande 5 st kvar, och skalade. Skalet åt sidan, vatten på spisen, i med nektarinerna. Funderade på om jag skulle ta ut alla kärnor Innan jag stoppade i dem i det kokande vattent men tänkte nej…
Så ett tag senare var det bara att sleva upp massvis med kärnor. Inte så jobbigt men nästa gång ska jag testa att göra det innan så jag kan jämföra :)

Hade i 2 msk muscovado socker och 2 msk vanligt strösocker. Koka, koka, koka….
Det kokade en bra stund, ner i mixern och sedan tillbaka i kastrullen. I med några mynta blad och koka lite längre. Det blev som en sylt/lös marmelad. Försökte bestämma mig för om jag skulle använda den som den var, eller tillsätta mer socker så den blev fastare eller göra nån sorts chutney. Alla tre förslagen var frestande men jag lät den vara som den var eftersom det inte fanns så mkt.
Ett salt kex, philadephia ost och nektarin marmelad på. Underbart!
Rekommenderas verkligen!

Till middag blev det Kyckling a la Provance. Mycket gott, lite svårt att göra dock med en son som bara skriker och inte vill ge en 10 minuter för att laga klart maten. Men mannen kom till räddning och jag lyckades t.om få till en kaka. En stor maffig chokladkaka som blev jättegod! Så jag var helt nöjd med middagen.

När jag inte går och funderar på mat så går jag och fudnerar på livet och dess mening. Se det kan man klura länge på och aldrig komma fram till något svar. Ska nog börja dikta igen, den samlingen jag har är jag helt nöjd över men skulle gärna utöka den. Idag så är ju livet inte likadant som det var då och dikterna blir nog lite annorlunda.
Tänk, man går i samma spår var dag utan att tänka på det. Tar samma runda till jobbet, pratar med samma människor. Sitter i samma stol, åker hem samma runda som man kom. Som ett ekorrhjul. Därför så tar jag inte samma runda till jobbet varje dag. Ja förutom bussen då, där har jag inte så stort val. men när jag väl kliver av bussen så kan jag välja att gå genom parken eller gå på andra gator. Finns massor av olika sätt att gå på.
Jätte bra sätt att se nya saker. Jag upptäckte en blomsterburtik häromdagen t.ex. Bra att veta. Samt att jag hittade en djuraffär med bra saker i. Men det hade jag ju inte hittat om jag inte tagit en väg jag normalt sett inte tar.
Man får inte vara rädd för att komma bort sig…. det är menat på olika sätt…. :)

Jag kan förresten berätta att sonen nu avslutat sin antibiotika kur och inte hostar längre och visar inga symptom på att vara sjuk. En sten har lyfts från mitt hjärta, efter över två månaders sjukdom, är han verkligen frisk? Jag fortsätter tänka positivt.

Brasilien är nu tillagt på Bloggkartan

* Här är ovanligt varmt, kanske 20 grader, fast mina händer är kalla då jag sitter inomhus :) *
Längtar till sommaren …

Ha en fin dag!