Tudo Bem?

-Oi, tudo bom?
-Tudo bem, e voce?
-Tudo Bom.

(Hej, hur är det? Ok, o du? Ok.)

Helt ok konversation ifall det inte varit för det faktum att oftast så passerar man bara varandra på gatan och knappt hör den andres svar. Man säger det utan att egentligen vilja veta hur det är med den man pratar med. Utan man säger det för att säga det. Säger man det inte så uppfattas man som ¨orgulhosa¨ dvs stolt. Att man tror man är nåt.
Åh jag tycker det är så irriterande. Jag skulle vilja att folk frågade mig för att det är intresserade att veta. För tänk om jag har en jätte dålig dag o nån frågar hur det är o jag svarar att det är inte alls bra. Personen ifråga skulle väl bli helt chockad men fortsätta gå.

Kulturskillnader…

Här är isande kallt! Det har varit närmare 7 grader på sina håll här. Jag önskar jag hade ett par goa tå täckande tofflor att mysa med men se det har jag inte… Här går man ju bara i flipflops. Med öppna tår. Kaaaaaaaallt!

Jag sitter och kikar på IKEA¨s hemsida, åh vad jag önskar det fanns ett IKEA här! Skulle inte spela nån roll om det var lång bort, jag skulle åka ändå. Har sett så många fina saker som jag skulle vilja inreda mitt hem med.
Jag hoppas och ber att vi ska kunna måla om vårt matsalsrum och sätta upp taklister så det blir lite finare. Vi har sagt vi ska göra lite i taget så det iaf blir gjort. Hoppas det blir fint också.

Nej nu måste jag gå och dricka mer kaffe, fingrarna håller på att domna bort, för att inte prata om mina fötter. :)