Förkylningstider

Ja se här är förkylningstider. Sonen är sjuk, har bihåleinflamation och en hemsk hosta. Så han äter antibiotika. Jag är dunderförkyld och mannen har nån magsjuka.
Så allt på samma gång.

Jag har så mkt att göra att jag inte hiner blogga så mkt, men jag ska skärpa mig, lovar :)
Här är väldigt kallt måste jag säga. Jag ska ta och krypa ner under täcket lite innan jag ger mig iväg till jobbet. Synd jag itne har någon god soppa hemma som jag kan sörpla lite på. Buljong har jag bara kött och det vill jag inte ha. Ja ja…

jag delar iaf med mig av ett gott recept Vatapa, som är en rätt ifrån Bahia om jag inte misstar mig. Bahia liger i nordöstra Brasilien. Själv äter jag inte skaldjursrätter men detta är en väldigt uppskattad rätt av Brassarna.

Vatapa
10 personer

Ingredienser
6 stora baguetter
2 burk kokosmjölk
200 g räkor, torkade
200 g jordnötter
100 g ingefära, färsk
3 stora gul lök
1 kruka koriander, färsk
salt
2,5 dl palmolja
1 msk limesaft
2 krm cayennepeppar
1 kg räkor med skal

Tillagning
– Dela baguetterna i små bitar och
blötlägg dem i hälften av kokosmjölken i 1 timme.
– Mal samman torkade räkor, jordnötter,
riven ingefära, lök och koriander och brödet. Blandningen ska få en grötig konsistens.
– Tillsätt resten av kokosmjölken och eventuellt lite vatten. Det ska bli en lös puré.
– Salta efter smak. Häll i oljan, limesaften och cayennepeppar.
– Koka upp under ständig omrörning. Lägg i de färska skalade räkorna i purén.
Spara några till garnering. Sänk värmen och låt småputtra tills blandningen är gyllenbrun. Tänk på att röra om så att blandningen inte kokar fast i botten.

Nu ska vi se vad jag har is kafferiet så jag kan fåtill en soppa… :)