En dag på den brasilianska landsbygden

7,30 Söndag morgon: telefonen ringer. Som tur var så var jag redan vaken eftersom en liten herre redan höll full låda. Det var svärmor som sa att hon skulle åka till Juaguapita. Där hennes föräldrar bor. Ville vi följa med? Efter några minuters diskuterande och lite språk förvirring så kom vi fram till att vi skulle åka. Så Jag, sonen och maken knör ihop oss i svägerskans bil. Däri satt redan två barn, svägerska, svåger och svärmor. Men allt gick bra, resan var behaglig om man säger så. Det tar ca 1,5timma att åka dit. När vi väl kommit dit stannade vi inte länge utan for genast vidare till en gård 5 km längre bort. Där bor Mannens fars syster. Som legat och spydd hela natten och säkert eg inte alls ville ha nåt besök men men.. Hon gjorde så snällt lunch åt oss. Det var ett rännande efter barn och inte en lugn stund. Mannen och hans morbror, som också redan knökats in i bilen, gick och plockade apelsiner. Det fanns massor med apelsin träd. Mannen kom med en super stor apelsin! Har aldrig sett en så stor apelsin, Som en stor boll! Ja eller nästan, kanske en halv fotboll. ( inga mått här inte) Tydligen ska man göra godis utav den. Får se om jag lyckas med det.

Svärmor köpte 4 st hönor som de sedan plockade bort fjädrarna på. Så nu vet jag hur jag ska ta itu med de jag har här hemma :) Har jag sagt förresten att vi har 4 st hönor här på bakgården? De bor i en kartong i förrådet. :)

Vi fick med oss 6 liter mjölk också. 2 liter var. Jätte mumsigt i kaffet :)
Jag hade velat göra kalvdans men sen insåg jag att det var ju inte samma sak. Mjölken vi fick var ju inte råmjölk.
Grön papaya fick vi också. Svärmor ska göra godis av det sa hon och jag ska göra sallad. Stora avokados kom med också.
Det var nog allt.
Ja där iaf, efter några timmar åkte vi tillbaka till Juaguapita. Vi stanande inte så länge eftersom barnen började bli väldigt griniga.Men därifrån fick vi med oss en hel hög med medicinala växter, tills värmor. Och jag fick en stor hög försk rosmarin och lite mynta. Så jag har planterat rosmarin och mynta. Hoppas de tar sig.
En del av rosmarinen ska jag nog använda idag. Ska steka med lite äpple till fläskkött.

Imorse åt jag en riktig ¨brasiliansk¨ frukost. Bröd med ost och goiabada. Goiabada är gjort av guava. En fast massa som man skär en bit utav och lägger med osten på mackan. Jättegott, om än lite sött. Självklart drack jag mitt kaffe med mjölk just idag :)

Nu ska jag gå hem tils värmor och hämta de som vi inte fick med oss igår.

Usch jag har massor att göra idag men fastnade framför datorn med brodern så tiden gick o gick .. så nu måste jag kila.

*tjing tjing*