Drömmar…

Igår gjorde jag det fatala misstaget att börja drömma igen. Maken och jag började prata om vårt kök. Det är eg inget större fel på vårt kök, det passar bara inte mig. Här i Brasilien så tar man med sig sitt kök när man flyttar. För att kunna göra det så säljs här köksdelar som man sätter ihop som det passar ens smak.

Men inte vårt kök, vårt kök är redan färdig monterat eller vad man säger, här kallas det ¨cuzinha planejada¨.Så vi köpte vårt hus med inbyggt kök. Det finns 12st skåp och 4 kökslådor. Skåpen som sitter där uppe är höga, alldeles för höga för lilla mig. Och totalt o planerat måste jag säga. Jag brukar säga vi har världens mest oplanerade planerade kök. Det finns inget skafferi så jag har mina specerier utplacverade i 3 olika skåp.Av 30 hyllplan använder jag 12. Och oftast måste jag använda en stol för att komma upp. Jo jag glömde, vi har ett till skåp där vi har medicin, det är nästan i taket. och ett stort inbyggt vinställ som bara samlar dam eftersom vi sällan sällan dricker vin.

Köket är byggt som så att det inte får plats ett stort kylskåp utan vi var tvungna att köpa ett litet med frysfack. Väldigt irriterande! Måste låna svärmors frys varje månad när vi handlat.
Det är bara en diskho också.
Fläkten är från början av 1900 talet och lukatar så illa att jag aldrig sätter på den.
Fönstret sitter helt fel och gör ingen som helst nytta. Det finns även en dörr ut, det är bra. Och vid en vägg har jag ett litet träbord som används vid strykning mest. Igår mätte jag vårt kök. Det är 4*5m.
Vårt oplanerade kök är så oplanerat att det finns en massa springor överallt, och vad kryper in där? Ja det kan ni tänka er.

Men men… Förutom att drömma om att slänga ut hela köket och totalt planera om det så får jag väl nöja mig så länge. För jag måste nog vinna på lotto innan jag kommer kunna få mitt drömkök.
Så nu när jag lagar mat så röjer jag undan allt och ställer mig vid det enda som jag gillar i köket:
Min vita avlånga köksbänk! Den är underbar, och vore det inte för den skulle jag nog bli knasig.

Men visst är det kul att drömma.. frustrerande dock att jag vet det kommer ta minst 5-10 år innan jag ens kommit i närheten av att få ihop pengar till ett nytt kök.. För ska jag slänga ut det så ska jag minsann se till att få ett ordentligt planerat kök, inga köksdelar som ser fula ut i mitt kök inte!

Jag säger det igen: Inspiration vill jag ha när jag lagar mat..!

Något inspirerande gjorde jag iaf häromdagen:

Avocado & Äppel gucka
2-3 st avocados
1 stort äpple av röd sort
4-5 msk naturell yoghurt
Svartpeppar

Gröp ur avocadon, skär äpplet i bitar, skalar du inte äpplet får du med mer fibrer och det har ingen smak betydelse. Tillsätt några msk yoghurt och mixa. Tillsätt Svartpeppar.
Sval dip, perfect till nachos t.ex.

En ny favorit i mitt hus!