Te underbara te

Ja Cha caseiro Botar allt! Dvs hemma gjorda teer med medicinala effekter. Frågade mannen igår hur han tror de gör i sverige när man är sjuk. I sverige håller vi ju inte på och kokar teer och siraper till höger och vänster som de gör här. Intressant fundering och jag har fortfarande inte kommit på svaret..

Man kan göra te av allt! T.ex så gjorde jag ett hopkok till sonen så att hans slem i halsen skulle släppa. Timjan baserat te blev det med diverse ingredienser. Inte för att det var så gott men.. ibland är inte det nyttiga gott. Kamomillte är ju väldigt gott ock lugnande också, så varje gång man ser på tv .tex så dricker de kamomillte när de behöver lugna ner sig. Eller så dricker de socker vatten, vatten m socker i.
??? Hmm.. Socker gör väl inte en lugn?.. inte när man är stressad? ja vad vet jag..

Tänk varje dag ser jag så mycket som jag vill dela med mig av till er som läser. Här finns så mycket roliga grejor. ja lite konstiga också ..:)
Det finns t.ex Ört butiker. Där säljs de mest konstiga örter man kan tänka sig. Som man vanligtvis gör te utav :)
Så är det någon som har något hälso problem; kom till Linda så indikerar hon bot (ört).

Däremot det vanliga svarta te de dricker här smakar blä tycker jag. Cha Matte heter det och är inte alls i min smak.

I min bloggjakt har jag sprungit på en underbar sida! Guckalandslagets sida. Underbar sida om guckor. Dvs röror man kan äta. jag blev så inspirerad att jag bestämde mig för att hitta på en egen gucka.
Här kommer den:

Brazilianlinda¨s broccoli gucka
180g yoghurt

En näve kokt broccoli
1/3 dels röd paprika (8st)
Roccula blad
1 vitlöksklyfta
Salt & Peppar

God gucka att ringla over pasta sallad t.ex. Denna bllir lite mer flytande men vill man ha den krämigare föreslår jag gräddfil, det blir säkert också gott. Då blir det en mer ¨dip¨gucka.

En droppe tabasco gör säkert inte guckan sämre. Eller lite riven parmesan…

Jag avnjöt den med en tallrik pastasallad med kyckling. Dekorat med roccula och paprika. Till dryck kan säkert ett glas vitt vara gott till men jag höll mig till Guarana. ( läsk) :)

Nu ska jag gå och experimentera fram en Avocado gucka också så återkommer jag med resultatet senare.

Fakta: visste ni att det finns över 500 olika sorters mango?