Mjölkpåsar

Ja visste ni att här så säljs mjölken i påsar? Färsk mjölk i påse, långlivad mjölk i Tetrapack. Så man får klippa ett litet hål på kanten på påsen och sätta den i en mjölkhållare. Det ärju lite svårt att förvara den annars, mjölk i hela kylskåpet är ju inte så skoj.

Idag har flitiga Linda i vart igång.
Lämnade sonen på sagis, hem tills värmor och hämta mjölk och bakformar.
Hängde upp tvätten jag satt på innan vi lämnade sonen på dagis. Satte två degar med bröd. En grov och en mindre grov. Blev kanonbra! Trots att jag glömde ha i fett i degen, klurade på vad det var jag gklömt och sen kom jag på det. Men men, fettfria bröd är ju inte helt fel det heller :)
Gav min engelska lektion till de busiga ungarna.
Sedan så har jag gjoprt en ananaskaka, en morots coh squash kaka med kanel och en citron kaka.
Sedan ska jag göra Feijoada och plugga Italienska. Jag vill tala kärlekens språk.. haha.. :)
Men att kunna läsa recept på italienska är väl inte fel.. ja jag förstår nog det mesta redan men..

Det här med att laga mat och recept, det går inte riktigt ihop med mig. När jag började laga mat sådär på allvar så gjorde jag mycket efter recept. Sedan upptäckte jag att det är mycket roligare att experimentera själv! Så därför följer jag nu sällan recept utan har i lite som jag tycker verkar bra. Resultatet: ja 9 gånger utav 10 blir det lyckat! Så jag säger: Våga experimentera i köket! jag har myyyyyyyycket kvar att lära men det går lättare för varje gång.. :)

Så därför kan jag inte säga exakt hur jag gjorde när jag gjorde min citron kaka t.ex. Men jag kan säga att jag gick efter detta receptet:

Saftig citronkaka
175 g smör
2½ dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
rivet skal och saft av 1 citron
1 dl gräddmjölk
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i sänder, tillsätt därefter citronskal och rör jämnt. Blanda i resten och rör om. Häll i en kransform och grädda i 175o i ca 60 min.

Glasyr
Ca 2 dl florsocker
Ca 1 msk citronsaft
Blanda ihop och ringla över kakan. Garnera ev med citronskal

Ja Feijoada var det ja…. dax för nästa projekt..
Trevlig matlagning!