Kokböcker

Jag ääälskar att läsa kokböcker. Kan bläddra i kokböcker i evighter. Eftersom jag oftast som alltid går runt med mat i huvudet och funderar på vad för gott man kan hitta på så är det en ypperlig sysselsättning för mig att bläddra i kokböcker. Att göra matlistor är en utmaning. Och då Måste man ju kolla i receptsamlingen.
Så jag har nu lagt ut några länkar på kokböcker som säkert kan sysselsätta mig länge. Inspirerande böcker och råd på hederlig gammal matlagning. Ja listan kan ju göras låååång men jag försökte hålla den kort.

Idag ska jag iväg och rätta prov. Tur jag bara har 6 elever, fast det blir ju12 prov eftersom det var uppdelat i två prov. Men men, det ska väl inte ta för lång tid hoppas jag.

På begäran kommer här ett brasilianskt recept, som är beprövat av andra inklusive mig och som är väldigt gott. Lite kladdigt att göra dock men men..I varje gatu hörn finns det coxinhas, alla äter det. Kanske inte så bra att äta det varje dag, men någon gång ibland så..

Massa de coxinha
1 msk olja

150g smör

½ lök, finhackad eller riven

300ml mjölk

700ml vatten

2 tabl. Kyckling buljong

240ml kokt mosad potatis. Ung 3st.

Salt

450g mjöl

Bryn Löken, tillsätt vatten, buljong o potatisen. Koka o há i mjöl lite i taget. Rör väl till det blir som en fast massa, inte för torr dock.
Låt svalna och forma till bollar o fyll med kyckling, köttfärs, grönsaker eller ost.
Enklast är att göra en boll, sticka ner tummen och utvidga mitten, i med fyllningen och sedan stänga till toppen så den pekar uppåt.
Rulla i uppvispat ägg och ströbröd.
Fritera i het olja tills gyllenbrun.
Ät o Njut!

Comments

  1. Experimente colocar um pedacinho de polenguy junto com o frango desfiado dentro da coxinha, fica ótimo.