Honungs Len

Ja honung… svärmor gav mig honung för någon månad sedan. En brun sörja som luktar och smakar lite ¨mysko¨. Inte alls som den honung jag är van vid. Och en honung som inte går att finna är den där vita mjuka honungen. Jag har försökt förklara för honungsg handlarna vad jag menar och de säger väl att det finns men…. ja ett stort Men…
Jag ska uppsöka några honungshandlare, finns massor, och fråga vidare. Den vita honungen är ju så god att ha på mackan och i teet t.ex.

Lyckades få i mannen Lakritste igår! Trodde aldrig han skulle dricka det. Han drack det bara för att jag sa det är bra vid förkylning. Han är jätteförkyld nämligen. Sedan frågade jag honom vad han tyckte och fick till svar att det var inte så dåligt. Så han gillade det! :)

Vi har nu fullt hus här. Vi har skaffat en till hund, en medel hög stor sak som är jättegosig! Det bästa vi gjort för nu håller den andra hunden sig lugn. Vi har 4 st höns som äter i ett, en fågel som sjunger lite då och då, så nu är det full rulle.
Först var vi lite tveksamma till om vi eg skulle kunna ta ihjäl hönsen men nu så finns det ingen tvekan. De smutsar ner så hemskt! De bor i en låda ute i förrådet så så farligt är det ju inte men. Här är man inte så sentimental av sig, äta måste man ju. Att behålla en höna bara för behållandets skull är en lyx.

Ja och jag har inte en aning om vad vi ska äta ikväll. Jag känner att jag vill äta mer vegetariskt men måste erkänna jag tycker det är lite jobbigt att laga två maträtter. Med en man som är anti-veg. så blir det lite svårare.

Ja jag skickar här med ett recept på pudding.
Säger man pudding här så är det denna man pratar om:

Pudim De Leite

– 1 burk kondenserad mjölk
– mjölk- två gånger så mkt än kond. mjölk
– 3 ägg
vanilj essens
3msk socker

Gör så här:

Gör ¨karamell¨utav sockert, dvs låt det smälta i en kastrull till det blir lite brunt.
Häll det i formens kanter. (en sockerkaksform) Mixa alla andra ingredienser i en mixer.
Häll över i formen.
Sätt i vatten bad i ugnen.

För att var säker på att det är kalrt, ta en tandpetare och stick in, kommer den ut ren är det klart. Ungefärlig tid en timma eller mer. Gradantal, ja det står det inget men över 175 grader skulle jag tro. Här använder man bara gasspisar och inte så mkt gradantal. :)

Mkt enkelt och otroligt gott!!

Det skulle vara trevligt att få lite fler hälsningar av er som läser för jag vet det är en hög som kikar in här varje vecka :) Kanske nåt spec ni vill ha recept på?