Småkakor

I ett deperat försök att få sonen tyst igår så ställde jag mig och gjorde småkakor. Det blev kolakakor och choklad drömmar. Eftersom jag inte hade något vaniljsocker så blev det choklad, hade i en rågad msk kakao.
Och det blev jättegott såklart. :) Sitter med kakburken jämte mig nu, farligt farligt.

A grät inte lika mkt idag när vi lämnade på dagis, skönt för mitt sköra mamma hjärta. Jag gick hem och ställde mig och stök med sällskap av Ana Maria Braga, Brasiliens mest älskade kvinna skulle man nog kunna säga. Varje morgon mån-fre så har hon gäster och lagar mat i sitt program. Varje program börjar med några tänkvärda ord bra början på dagen. Med i studion finns också Louro José. En papegoja som pratar i ett. Självklart inte en riktig papegoja, i början tyckte jag det var lite smålöjligt men nu så vet jag bättre. :) Han är underbar! Ana Maria lagar mat som är godare än godast, hon får recept från alla håll och kanter. Och snart så kommer det att ligga några svenska recept i hennes mailbox också :)

Lunchen idag besod utav en grön omelett med stekt potatis. Jag fräste lite krossad vitlök tillsammans med överblivna kikärter och gröna linser, paprika och hackad tomat. Vispade ihop två ägg med lite örtkrydda och vatten och hällde över. Var jättegott! Och relativt nyttigt :)

Nu måste jag leta reda på lite roliga saker till min lektion ikväll..
Idag är det soligt och skönt och jag ska ta och sätta mig ute på gården lite och njuta av värmen.

Delar med mig av ett mkt gott recpt på mango dessert! Uppskattat av alla som prövat det!

Kall mango dessert.

Obs, i det hör receptet ingår bara skalet av mangon.

480ml mango skal.
240ml vatten
200g yoghurt naturell
240ml mjölk
320ml socker
en halv lime el citron
1msk skal av apelsin

Tillagning:

Koka mango skalen i vattnet i ca 20min o låt kallna. Mixa i mixern.
Mixa yoghurt, mjölk, socker och citron tillsammans med skalen.
Häll över i en form o låt stå i frysen tills det hårdnat.
Servera m apelsinskal.

Detta recept har numera blivit en favorit av andra än bara mig! Testa du med!