Vardagslivet här

Ja en typisk dag kan se ut så här:

Man går upp, är man brasse kokar man vatten, och gör kaffe m fileter och mkt socker. Är man Linda så använder man den lilla kaffebryggaren som man fått utav svärmor.
Sophämtning mån, ons och fredag, sätta ut soporna, utanför varje hus finns det en ställning där man sätter soporna.
Efter att man ätit det ljusa, totalt fiberlösa brödet från bageriet, eller Lindas goda grova bröd, så kanske det är dags att sopa gården lite. Samt sopa utanför på gatan. Är man då som vår granne mittemot så tar man upp varenda löv med handen. Är man Linda så sopar man så mkt att det ser rent ut.

Under dagarna kommer det förbi diverse försäljare på gatan, idag har ¨kvastmannen¨gått för bi och sålt kvastar. Men hans kvastar är inte så bra så jag köper inte atav honom utan går till affären och köper sitället. Kvasten är gjort utav naturmaterial såklart. Vet inte vad, men nåt som liknar vete iaf.
Glassbilen åker förbi minst en gång om dan.
Sedan kan det åka förbi diverse bilar m stora högtalare och väldigt hög volym och gör reklam för sina grejor. Ja typ en affär eller så.

Det är vanligt att affärerna eller olika prtier gör reklam för sig genom att måla på väggar och huskanter. Här är skyltar ganska ovanligt och att ¨målarskriva¨är en konst.

Sedan kanske man tar en tur till grönsakshandlaren. Där kan man köpa olika sorters frukter och grönt såklart.
Bl a finns det tvås t ¨knölar¨som är ungefär som potatis men mindre söt. Och oftast mkt billigare. de tycker jag är goda att göra grytor utav. Man kan även hitta kål, som man strimlar väldigt tunt och sedan fräser lite snabbt med salt, ev vitlök. Färsk koriander och mynta finns vanligen också. Kanske inte så jätte ovanligt men.. Sedan finns ju allt det där vanliga också. Självklart säljs Guava frukter vilket väl är lite mer exotiskt.

På morgonen visas barnprogram från kl 7,30 till 11-12. Många barn går ite i skolan på förmiddagen.
På kvälen visas nyheter på varje kanal, och vill man så kan man se på nyheter från 16,30 till kl 21.
Kl 21 är det dags för ¨a novela¨ dvs serien som går varje dag. Brasilien gör jättebra tv serier! har aldrig sett så bra program som här faktiskt!

Sen är det dags att sussa… för att vakna nästa dag och göra samma sak eller något annat… :)

Så här lagar varje Brasilianare sitt ris:

Krossa 2-3 vitlöksklyftor, bryn i lite olja. Tillsätt salt och ris, låt koka upp och sänk sedan värmen tills all vätska kokat bort.

Och jag lovar,. det är inte stark smak utav vitlök. Utan det blir en jättegod fyllig smak.
Det är sedan jag kom hit som jag lärt mig koka ris ordentligt, innan gick det aldrig. Nu kan jag inte tänka mig att äta ¨vanligt¨ris utan vitlök. Det smakar ju ingenting!

Nu ska jag gå och marinera flöskkött…