Rosmarin


M¨s mormor hade en jättestor och fin buske rosmarin som jag fick en hel del utav. Några skott ahr jag satt i kruka och ännu har de inte torkat så vem vet, kasnek jag också kan få en rosmarin buske. Iaf nåt som ger lite rosmarin. Den rosmarin jag fick har nästan torkat helt, det blev en hel del. Fick lite mynta och basilika som torkat också. En basilika satte jag i jord och hoppas innerligt att den tar sig.
Tomaterna växer och blir stora, än så länge finns det en5-7 toamter ung. Små små och ännu gröna men.. snart så. Är lite orolig över plantorna dock, de har blivit väldigt gula nertill. Fast de får växtnäring. Kanske ska prata med dem lite?? Det ska ju vara bra.

Igår lagade mannen fisk soppa.
Ja jag kan inte annat än le… I förrgår fick han mig att ta ut fisken ur frysen, han gör nån sorts marinad av lök o diverse saker. Låter det stå.
Sedan rigner jag igår o frågar VAD jag ska göra med fisken.
( Det är bäst att fråga när han har egna ideer :) )

Ja koka den i tryckkokaren typ 20 min sa han.
Jaha, jag gjorde som han sa fast i 10 min.
När han kommer hem frågar jag snällt HUR han tänkt laga denna fisken eftersom han inte rensat den på ben eller nåt.
Jag ska mixa den.
Det blev en liten diskussion om ben och ¨skalning¨.
Nej då han skulle minsann Mixa Alltihopa!
Med ben och fjäll o allt vad det nu är i fisk.

Så jag höll tyst, eftersom jag inser det inte är någon ide att motargumentera.
Han mixar fisken.
Trycker den genom en sil, häller tillbaka fisken.
Det blir som en soppa.
Han hade i lite chilisås som inte gjorde så mkt stor skillnad och lät allt koka upp igen.

Resultatet?
Ja en ganska simmig soppa med ben i.
Som tur var fanns det ris och broccoli med på bordet också.
Nån smak fanns det inte mkt av så vi komplimenterade med farofa ( mandiokblandning) och då blev det lite mer ätbart.
Hmm nog för jag tycker det är kul när min man tar initiativ till att laga mat.. men jag skulle nog kunna åstakomma en bättre fisksoppa även om jag inte är van att laga fiskrätter :) *skratt*

Vädret är svalt och skönt, lite molnigt. Igår var det 41grader på vissa håll i landet, lite väl varmt kanske.