Nyårslöften

Nytt år, nya löften.
Intressant det där, man börjar antingen på måndagar eller när det är ny månad eller nytt år. Dvs om man nu bestämt sig för att göra något speciellt i sitt liv. Oftast är det något som är lite svårt eller som tar emot, då säger man ofta: ¨nej men på måndag börjar jag¨, eller ¨ja men nu är det nytt år då ska jag minsann…¨
Jag brukar inte hålla på o lova mig själv saker och ting, tycker det är bättre att ta det som det kommer. När tidpunkten känns rätt. Och nu råkar det infalla just efter nyår att jag bestämt mig för att bli lite nyttigare igen. Nej inte banta, utan leva hälsasammare. Inte förbjuda mig saker utan äta vad jag vill men mera medvetet. Hälsosam matlagning.
Så idag gick jag iväg och köpte broccoli. Den broccoli som finns här är inte lik den europeiska. Inte lika grön på toppen och annorlunda små blommor eller vad man nu säger. Men god är den, sonen åt väldigt glatt den kokta broccolin som serverades till maten.
Sonen har nu under nyår sagt flera olika ord. I hans ordförråd ingår nu, esse ( den här), mortadella (korv), naõ (nej), me dar (ge mig) och självklart finns mae kvar.. Det är mkt mae hit och mae dit..
Nyårs firandet var väldigt lugnt, Rio de Janeiro hade tydligen 25ton fyrverkerier sprakandes, som visades på tv. Själva stod vi ute på baksidan och kollade en stund.

Nytt år och jag ska börja berätta lite nya saker för er om Brasilien.
Men inte just nu för just nu vill A att jag går och sätter mig ov ardagsrummet så att hela familjen är samlad och ser på nyheterna :)