Nya utmaningar

Ja nytt år, och fler utmaningar.

Den störtsta utmaningen jag har framför mig är att få ihop pengar till en sverige resa. Jag VILL resa hem i sommar!
Men HUR?
Inga pengar ingen resa…
Så jag gnuggar geniknölarna så gott det går varje dag och försöker komma på olika sätt. För det är ju inte bara resan, uppehälle och annat kostar ju också. Och att resa utan att ha några pengar är ju inte så skoj. Och eftersom jag inte fått nån lön denna månaden samt att det kommer komma en massa räkningar på huset och bilen så är det fattigt denna månaden. Så jag gjorde en köksinventering och har lyckats göra en meny för 3v med det vi har hemma. och då har vi bara 2 pkt kycklinglår och ett pkt nuggets hemma samt en massa olika bönor o linser. Ja för min del gör det ju ingenting att vi äter vegetariskt, det gör jag så gärna så. Det är maken som inte är så förtjust i det, men det handlar om ovetande säger jag. Så nu ska jag försöka övertyga honom om att det är fullt möjligt att äta gott utan kött.
Igår gjorde jag Provencalsk frestelse m ris & gurksallad. Jättegott enligt mig men jag visste ju tyvärr inte att maken inte gillar ugnsbakade grönsaker. Ja ja.. Nej det ska vara friterat upplyste han mig om, jaha då får jag väl göra det idag då av squashen som jag tänkt göra gryta utav. Fast det komer att gå åt ett ägg där… ajajaj.. allt är noga planerat och att använda ett ägg ingick inte i planeringen men man måste vl glädja sin make. ?? :)
Idag skulle det serveras Sydeuropeisk grönsaksgryta m ris & broccoli, men jag får se vad det blir istället.
Så här ser vår meny ut för kommande veckor:

Måndag 16/1: Provencalsk frestelse m ris & gurka & broccoli
Tisdag: Sydeuropeisk grönsaksgryta m ris & broccoli
Onsdag: Pasta sallad med tonfisk & majs
Torsdag: Linsbiffar m ris & broccoli (frys ostekta linsbiffar)
Fredag: Svalkande tomatsoppa m bröd
Lördag: Lunch: Majsgryta m ris Middag: Champinjonsoppa m scones
Söndag: Lunch: Svärmor, Middag: Lök, aubergine & tomat pytt m ris (stek linsbiff t M)

Måndag22/1: Tortillas m tacoköttfärssås (frys in tortillas)
Tisdag: Kycklinggryta , ris
Onsdag: Köttfärsgryta för barn med svarta bönor och majs
Torsdag: Fräcka kycklingklubbor med pastawok
Fredag: Polenta biffar m bacon & lyxig kantarellsås
Lördag: Lunch: Ugnspannkaka Middag: Kyckling nuggets m tzatsiki och potatismos
Söndag: Lunch: Svärmor Middag: Feijoada (frys in)

Måndag29/1: Tryckkokt kött m ris
Tisdag: Ris och bönmix från sydstaterna m ev överblivet kött
Onsdag: Bönburgare m lyxig kantarellsås & ris
Torsdag: Strimlad biff m lök i soja sås & ris
Fredag: Frestande linssoppa
Lördag: Lunch: ? Middag: Risgrynsgröt
Söndag:Lunch: Svärmor Middag: ?

Köpa: Biff, köttfärs, linguiça,1 yoghurt, 1 burk majs, bröd till soppa, potatis. Ev tomater. ( 1 köttbit till tryckkokning fås utav svärmor)
Ca 12 reais.

Ja jag är då helt nöjd med listan, försökte visa den för maken igår men det var svårt att få kontakt med en unge som busade runt om. Får se hur det går.

Om det är någon som har bra förslag på Hur jag ska få ihop pengar på bästa möjliga sätt.. snälla säg då till! :) Jobba ska jag ju visserligen :) Lotto är ju lite riskfyllt :)

Provencalsk frestelse, 4 portioner

* 4 tomater
* 1 aubergine
* 1 squash
* 3-4 klyftor krossad vitlök
* 0,5 dl olivolja
* 1 msk nypressad citronsaft
* 0,5 dl färsk hackad timjan
* 1 tsk gourmetsalt eller
* vanligt salt
* grovmalen svartpeppar
* 1 dl riven parmesan

Sätt ugnen på 225º. Skölj grönsaksfrukterna. Skär dem i tunna skivor och lägg dem omlott i en ugnssäker form. Blanda samman vitlök, olivolja och citronsaft. Strö över timjan, salt och svartpeppar. Häll över oljeblandningen. Strö över den rivna parmesanosten. Placera formen på näst nedersta falsen och låt frestelsen stå inne i ca 20–25 minuter. Servera gärna till gravad eller rimmad lax eller andra fisk- och kötträtter.