En helg på landet

Ja, snabbt bestämdes det på fredags morgon att vi skulle åka iväg och hälsa på några släktingar till maken.
Så vi begav oss iväg, åkte och hämtade några farbröder först i Juagapita, och sedan åkte vi förbi en msote i en annan stad och sedan kom vi ut på landet där det bodde en annan morbror. (både M¨s mamma och pappa har typ 9 syskon var så det är en stor släkt) Det låg verkligen ute i ödemarken. Morbrorn bor där med fru o två tonårsdöttrar och de har hand om gården. Helgen innan hade 28st kor blivit tjyvade. Ja vi fick lite mat och sedan begav sig några av männen ut för att nattjaga. Jag stannade givetvis kvar. A sprang från första stund och slutade inte förrän sent sent.. Frun i huset är religiös så det kom några från hennes församling och de hade ett allt annat än stillsamt möte. Mkt oväsen så A kunde i sova. Men men..
Vi sov inte så bra, för vi sov i vardagsrumemt och det var en massa sprignande på toa hela natten.
A sov dock när vi gick upp. Jag red en sväng på en av hästarna! Underbart! Fast nu är jag stel i benen och har svårt att gå :)

Sedan så slaktade de en gris och vi fick med oss en halv gris att dela mellan släkten.
Vi åkte redan vid 10.30, sedan tillbaka i Juagapita. M¨s morbröder är ganska långsamma av sig och allt tar en himla massa tid hela tiden.. vi ska bar det .. och det.. o det.. så vi kom inte iväg till den ene morboderns hus förrän några timamr senare och åt lunch först 16,30! Ja eller frukost kan man ju säga, vi fick ingen frukost hos den där morbrodern ute på landet.
Innan vi åt lunch så badade jag o A. Det finns nämligen två st pooler där varav den ena är för barn. Men eftersom man inte kan lämna plutten ensam så fick jag ju bada med.
Sedan försökte jag få A att inte vara i solen men se det gick inte, han lekte med M¨s kusinbarn. HAde så roligt så. Och sedan fick han munsår pga solen. Ja det är vad jag tror iaf. Stackarn. Fast han verkar inte ha ont.
På kvällen var det typisk grillning, med bara kött. Här har man inte en massa tillbehör inte. Ris eventuellt.

På söndag morgon åkte vi hem. Kom hem trötta och smutsiga.
Helgen var fylld utav röd jord, smuts, smuts och åter smuts.

Jo förresten jag klippte håret förra v också, så nu är det jsut nedanför axlarna och uppklippt. Väntar på att det ska växa ut lite så jag får klippa om det, blev inte direkt som jag vile ha det.. Aldrig är man nöjd.. :)
M började jobba idag… tänk vad 2v går snabbt…

Nej nu måste jag hänga upp tvätten…semestern är slut för mig med :) hihi