Småsaker

Små saker förgyller vår vardag. Varje dag händer det oftast något som gör att vi minns just den dagen.
T.ex:
Härom dagen flög det en fladdermus rätt mot mig när jag skulle öppna grinden. Skräckslagen flydde jag in i bilen.
Jag lyckades köra grinden över två foten så att två tår är blåa. (Inte samma dag som fladdermusen)
Det var en liten koloni utav myror i min väska när jag öppnade den nu på morgonen, undra vad det fanns för gott däri som jag inte såg.
Vi fick oväntat besök i söndags utav några vänner t.ex.

Ja det finns massor av saker att räkna upp, det är bara att tänka efter och hålla ögonen öppna så finner man hur mkt saker som helst som förgyller vardagen. Ibland mindre trevliga visserligen. :)
Sen kan man ju gå runt och säga att det inte händer något i ens liv…

Ja igår så åkte jag till stan för att hämta ett papper jag behöver för att bli brasileira. Jag var tvungen att gå till Royal shopping för att ta ut pengar. Det börjar regna ungefär 150m innan. Jag går lugnt. Väl inne på Royal så fungerar inte bankomaten så jag får bege mig ut i regnet igen till banken på hörnet. Går fortfarande lugnt även om det regnar lite mer. Tar ut pengar. Det öser ner. Springer tillbaka till Royal. Sätter mig och tar en kaffe. Frågar såklart som vanligt vad det är för sorts cappuccino de gör. Pulver Cappuccino såklart. Jaha det får bli en kaffe m mjölk. Jag inser att de faktiskt har en riktig cappuccino maskin o undrar för mig själv varför de inte gör en riktig cappuccino. Det sätter sig en trevlig kvinna vid samma bord och börjar prata lite. Sedan går hon och jag dricker uppp mitt kaffe och går och köper batterier till kameran. Dyra små rackare, det är därför det tagit emot så att köpa dem.
Regnet öser fortfarande ner, värre än förut, nu blåser det ganska kraftigt också. Jag springer vidare och är nu riktigt dyblöt. In i affäern o köper ett litet paraply samt en väckarklocka eftersom våran gått sönder. Ut i regnet igen, denna gång med uppfällt paraflax. Hinner just komma itid för att ta bussen som tar mig till M¨s jobb. Vi skulle åka och handla och jag skulle möta honom vid jobbet.På nåt sätt tog jag fel buss men ändå rätt, fick bara gå lite längre. Det är som små sjöar på gatorna, eller floder ska man kanske säga. Det börjar åska också.

Kommer fram till M¨s jobb, det är såklart stängt och inte ett spår utav mannen. Jo på andra sidan floden, ja gatan alltså. Springer över och sätter mig i bilen. Vi bestämmer oss för att åka och handla trots att jag är genomblöt. det är inte speciellt långt till affäern från M¨j jobb. Det är pa samma gata. Vi börjar åka, det står en bil på sidan och har nåt problem jag säger: Stackarn, ha problem nu. jaha och vad händer? Just när vi ska svänga och byta gata så stannar bilen mitt i floden. Det var bara att gå ut och knuffa på, det kom en annan kille och hjälpte till också. Vatten uppp till knäna nästan.
Vi lyckas komma över gatan och kan stanna för att kolla vad det är som är fel. jaha då har det kommit in vatten såklart i nån del där. Men min händige man lyckas fixa det så vi behöver inte ringa en mekaniker. Vi kommer iväg de få meter som är kvar till affäern och handlar. Det blev en så snabb handling som vi kunde göra och jag höll mig långt ifrån alal kyldiskar. Gick och huttrade och frös och tänkte att nu blir jag förkyld. Vi åkte hem och tog in alla saker från bilen och bytte kläder.
Jo en sak hittade jag inför julmaten: Julskinka!! Trodde inte mina ögon, det finns kokt och rökt skinka och griljerad elelr sådan som man ugnssteker själv! udnerbart! Det som var mindre underbart var priset så vi köpte ingen utan ska se hur det ser ut framemot jul i kassan så köper vi en då isåfaall. Men glad att det finns blev jag, jag har inte ätit julskinka på flera år!
Sedan hem till svärmor och äta massor med mat så jag fick magknip och ta med den sovande A hem.

Pust, vilken dag. Tydligen hade ett hus här i närheten blivit träffat utav blixten så att alla deras el grejor brann upp. A hade blivit rädd när det å¨skade sa svärmor. :)
Och nu imorse tog jag fram kameran och satte batterier i den och A poserade stolt som modell, han vet precis hur man gör och verkligen älskar att vara med på kort. :)
Just nu har det slutat att regna men det har regnat hela natten och jag oroar mig för mina tomatplantor, men det är nog ingen fara. Eftersom det inte går att göra nåt m gården idag, den sista snutt som är kvar så kom hantverkaren bara för att hämta sina verktyg. Om det inte regnar imrogon så kommer han och fixar det sista.

Nu ska jag hämta mer kaffe och se vad som hänt i världen…