Överraskningar

Já, ibland får man trevliga överraskningar och ibland mindre trevliga överraskningar. Som t.ex i fredags när jag skulle till att sätta på ris. Jaha och vad är det som kryper i riset? Mjölbaggar. Eller rättare sagt en i varje rispåse. Jag hade två öppna. Jaha så jag hällde ut allt ris, kollade nogrannt men fann inget mer. Ut med allt i skåpet. Det var de svarta bönorna som de var och mumsade i för där fanns en hel familj och lite till. 

Så det blev till att leta reda på nåt att há riset i, ta ut allt och torka rent skåpet, há ihjäl en kackerlacka som bestämt sig för att vara därinne också.
Mannen blev lite smått iriiterad och tyckte jag minsann skulle städa bättre, helt förståeligt. Men jag städade härom veckan och brukar hålla utkik och har aldrig sett nåt. Jag hävdar dock att delvis är felet inte mitt utan den otroligt oorganiserade arkitekten som ritade vårt kök. Det finns inte ett skafferi utan jag har tre olika skåp på hög höjd som skafferi. Hur praktiskt är det?
Nej hade allt varit i en bra höjd och lite mera väl ordnat så hade jag kunnat há ett mkt organiserat kök. Tyvärr föddes man ju liten till växten också.. 

I lördags hade jag en otroligt tråkig och trist dag. Allt kändes bara totalt uselt och inget var bra. Det enda roliga som hände var att jag lycakdes få fatt på eng ammal kompis jag inte pratat med på flera år. Skoj.
Men trots allt var jag tvungen att se till att le lite för vi var tvungna att gå till kyrkan och väga A. Sista lördagen varje månad har kyrkan nämligen öppet så man kan gå och väga barnen. Eftersom det är jul nu så kom det en tomte och delade ut en massa godis, A var förstås inte sem att hänga på och se till att få. Till mammas förtret. Jag gömde lite utav godiset, men säg inget. 
Det bjöds på mackor och tårta och så fick alla barnen julklappar! A fick två st bilar, och godis. Här äter såklart alla ungar godis och ingen ser något fel med det. 
A vägde 13 kilo.

Vi skulle åkt till stan och kolla lite men det blev ignet av med det eftersom det regnade och M kom hem sent från jobbet pga att de grillat. Så vi stannade hemma och mös framför TVn istället.

A badade såklart på kvällen och jag tog lite kort på honom. Samt gjorde nåt som jag aldrig gjort!
Jag klippte A¨s hår!
Já tänk, för jag tänkte att nej nu är det väl dags, speciellt efter att svärmor saatt hans smeknamn här i området är ¨Mango¨. Pga att hand hår såg ut som mangon när man ätit en den.
Så jag tog fram saxen och klippte av lite, jag skulle aldrig låta nån annan klippa honom, tänk om det inte blir som jag vill  Och tänk det blev faktiskt jättefint, helt lagom och han är jättesöt nu. 

På kvällen gjorde jag en pepparkaksdeg också som fick vila tills nästa dag.
Så igår hade jag fullt upp, jag bakade pepparkakor och lussebullar. Första ggn jag gör allt själv och jag måste säga det kändes riktigt bra, men ack vad jobbigt det var. Tur man inte bakar pepparkakor me än till jul.
Jag tyckte det var lite svårt att se när lussekatterna var färdiga, för går man efter färgen i kokboken så är de brända, och för ljusa ska de väl inte vara. Så jag hade några som jag tog ut när de var ljusa och några som var inne längre. De godase var de ljusa. Mer saftiga.
Pepparkakorna? Já det blev sådär.. Skulle velat há dem sötare och med emra kanelsmak. Jag var ju tvungen att göra egen sirap, dvs koka ihop en del socker med en del vatten och jag tyckte inte det blev såbra. Nej det ska nog vara riktig sirap i.
Nästan gång blir det annat recept.

Já och idag blev det lussekatter och pepparkakor til frukost 