Klart klart klart

Ja nu är det äntligen klart och sonen firade med att gå ut tidigt och springa omkring o leka. Han var väldgit lycklig, jag med.. :)

Vi var och månadshandlade i måndags ju, och då inhandlades det riktig kakao efter att jag högt svurit inför mannen att jag aldrig mer ska köpa det där hemska chokladpulvret som säljs. Eftersom jag var väldigt allvarligt så förstod han att det var bara att vara tyst. Även fast kakaon är mkt dyrare. Men man behöver mindre och det blir godare. Så igår när jag fick oväntat besök av en vän så pratade vi om choklad och eftersom hon älskar choklad berättade jag om kakaon. Hon visste inte vad det var!
Jisses tänkte jag, jag måste ta o göra en kladdkaka åt henne så hon får se vad en riktigt god kaka är. Och hon älskade den! Trots att det inte var någon tryffel på. :)

Tänk att det är så mkt saker som är så självklart för oss svenskar som de inte har en aning om här. Jag menar vem vet inte vad kakao är? Ja, men nu vet hon iaf. Visserligen är det lite svårhittat här men..

Jag kokade en persikomarmelad igår också. Persikorna var lite vita så den fick inte mkt färg men god var den.
Citronmameladen jag kokade förra veckan blev tyvärr inte i min smak.. Den passar säkert någon annan men inte mig. När jag bodde i England så köpte jag massor med marmelad av olika slag. Ja apelsinmarmelad av olika tillverkare. Hitttade ingen som var sådär riktigt god. Tyvärr. Så det slutade med att jag slängde halvätna marmelad burkar. :)

Min vän berättade igår att hon skulle vilja öppna en restaurang och jag sa att det är min dröm att öppna ett cafe med goda och nyttiga saker. Tänk, ett mysigt svenskt cafe… Med riktigt kaffe och goda kakor. Ja vem vet.. kanske en dag..

Idag blir det fint väder. Solen skiner, det är lite svalt och skönt, jag ska äntligen ta och städa ur huset. Måste börja med gården såkalrt.. för annars så hjälper det inte. Så sonen ska gå till svärmor och leka med kusinen lite och jag ska tvätta vårt fina kakel.. :)

Nu däremot msåte jag nog gå och diska medan sonen sover..