Julplanering

Tänk tiden bar rusar iväg och jag hinner inte med känns det som. Så mkt jag måste göra varje dag men tiden står inte på min sida känns det som.
Känner mig ärligt talat lite trött men det går väl över. :)

I tisdags var vi och fixade de sista papprerna så nu har jag definitivt permanent uppehållstillstånd. Skulle jag vilja bli Brasileira på riktigt så kan jag ansöka om det om ett år. Jag ska iaf iväg och göra mitt arbets tillstånd, en liten bok man måste ha med sig. Men f.rom nu så kan jag börja arbeta på riktigt, skönt!

Igår var det min sista lektion för året. jag bakade en mjuk pepparkaka och tog med och bjöd några bitar til några men sparde till vår lektion. Alla fullkomligt älskade den! Ville t.om ha recept!
Hmm bra att veta att den är uppskattad, bra att ha på lut kaka :) För de är väl inte vana med denna här.

Jag har tänkt att jag måste börja planera lite nu fram till jul. Och eftersom jag inser det är bäst att inte skjuta upp saker och ting så tog jag o travade iväg till charken och köpte 1,5 kilo köttfärs. Dessa gjorde jag sedan köttbullar utav medan Herr Liten sov. Hade i kanel i några st och det blev väldig gott måste jag säga. De vanliga blev väldigt goda, hade i ägg, ströbröd och grädde förutom salt o peppar o lök. Så nu har jag att bjuda på köttbullar i jul till familjen iaf samt att det nog finns så det blir över, alltid bra.

Vi fick ett paket på posten i tisdgs från vår vän Jenn i Göteborg, Det innehöll en påse salt&blandat och en Gott& Blandat. Gott&blandat har vi redan smakat lite på, den andra ska jag spara till senare tillfälle. Paketet innehöll även två st cd att lyssna på till A. Så nu har vi lyssnat en hel del på Pettson och Findus bla. Jag fick 3 tidningar som ja kan njuta av nu i jul :) Samt hänga med på lite skvaller i Sverige, synd bara att jag inte vet vem hälften utav alla kändisar är :)
Och tänk idag kom tomten igen med paket. Ja eller posten då :) Kom med två trevliga räkningar och ett paket från sverige. A blev helt till sig och ville öppna på engång. Ja man måste ju öppna för att få se vad som är inuti så vi öppnade. Där fanns ett jättefint julkort från våra vänner i Båstad. Två fint inslagna paket till A, vilket han såklart såg och blev alldeles jätteledsen när jag försökte stoppa undan dem. Så jag lät honom öppna det lilla paketet som innehöll en Max & Pottan bok. A blev jätteglad och har nu gått omkring med denna boken i några timmar. :)

A har börjat prata lite mer nu, får han tag i mobil telefonen kan det låta som om han verkligen pratar med någon. han låter precis som man gör när man pratar i telefon :)
Han säger tyst på portugisiska till hunden nu. Låter lite roligt. /uttalas keatto, när A säger det låter det: keeeeeeatoooooo..

Vi har gjort snö stjärnor utav papper också som vi ska hitta något bra ställe att hänga upp på.
Så lite julpyssel har vi minnan i vårt lilla hus. :)

A har blivit världens gospojke och kramas som aldrig förr.Och har blivit jätte duktgi på att göra saker man ber om. Nu är han en stor pojke och vill helst sitta mellan mamma och pappa vid köksbordet istället för att sitta i sin stol :)

Solat har vi gjort idag också.. sköööönt :)