En dag bara för mig

Ja för imorse kl 8.45 vinkade jag hejdå till sonen och maken. De åkte iväg till en jobb träff med M¨s jobb. Åh jag ahr sett fram emot detta i flera dagar faktiskt. En dag BARA för MIG! Visserligen har jag massor att göra men det är skönt att kunna göra det utan stress.
Så kl 8 satte jag på tvättmaskinen, när de åkt iväg gick jag iväg till affären och inhandlade diverse saker, hem, och sedan gick jag till marknaden och köpte lite grönsakre. Persikorna är jättestora och fina nu, men tyvärr väldigt dyra så det blidde bara tre. Ska se om jag kan köpa fler nästa vecka. En pastel till mig med en perfekt egenhöndigt gjord Cappuccino. Avnjöts framför tv:n med ett av mina favorit program.
Sedan var det bara att tvätta mattorna, tvätta en del utav gården, tvätta våra två badrum som var fulla med sand, tvätta badrumsmattor, diska, hänga upp tvätten och rensa ur kylskåpet.
Ännu fattas det att skura golvet och göra irodning i A¨s rum som är en riktig röra eftersom alal verktyg ahr förvarats där under tiden vi fixat på gården. Därinne huserar en stooooor hög tvätt också som väntar på att strykas.

När jag gjort detta och om det blir någon tid över så ska jag ta och sätta mig och försöka hinna med allt annat som jag inte hunnit med ännu. Jag försbjöd mig själv att sätta på datorn tidigare så att jag inte skulle bli ¨fast¨.

Igår var vi till stan och handlade lite, jag lyckades få tag på kardemumma kärnor till pepparkaksbaket. Tyvärr upptäckte jag på kvällen när jag skulle sätta degen att jag inte hade bikarbonat hemma så det blidde ingen deg. Ska nog ta och göra den idag ocm jag får tid. Måste bara fixa tid att baka ut den.

Vi såg Harry Potters nya film också igår, riktigt bra faktiskt.

Jag önskar mig sååå en ny kokbok i julklapp. Ja eller överhuvudtaget. Anna Bergenströms; Kärlek, Oliver och timjan. Den verkar väldigt bra. Maken får knäppp på mig när jag kollar i mina två kokböcker, han tänker väl: VAD kan vara så intressant att hon bläddrar i de där flera ggr i veckan?
Det finns ju många andra intressanta också, te x Lagom svenskt av Margareta Schildt-Landgren Systrarna Voltaire. BROX, SHANE har gett ut Tomtefars stora kokbok : för tomtenissar i alla åldrar, oavsett om de är fem eller tvåhundrafem vintrar gamla den verkar intressant. Såg någon italiensk kokbok för ett tag sedan också som verkade ha intressant recept.

Mmmm jag kan ju drömma mig bort… fast nu kurrar det i magen.. undrar om jag ska kila över till svärmor och se om hon har nån mat…sedan är det abra att fortsätta städa.. :)