Snabb Kaffe paus

A är hos svärmor och jag har just städat våra två badrum samt torkat golvet. tyvärr måste ju sånt göras varje dag för det blir så smutsigt annars pga den röda jorden som kommer in.
Så nu serveras det hett uppvärmt kaffe med den goda apelsinkakan jag gjorde igår. Har en väldigt god o fyllig apelsinsmak. Mannen som åkt till affären för att köpa kött kom hem med en Pannetone, fruktsmak. Det är en underbar god hög kaka med antingen kristalerad frukt eller choklad. Jag gillar den m choklad. Sedan finns det andra mer chokladiga varianter också till jul då det är pannetone dags. Jag ska försöka hitta ett gott recept och göra.

Igår blev det ugnsrostade grönsaker till de övriga tillbehör. Maken rynkade lite på näsan och sa: jag är inte så förtjust i ugnsrostade grönsaker.. jamen han hade bönor o ris så han blev väl nöjd ändå. :)

Vad det blir idag? kött o ris. Till lunchen avnjöts den goda saladen jag åt igår..

Solen har iaf hittat hit igen.. Idag har det varit varmt o skönt och jag har kunnat tvätta lite.
Och mina tomatplantor har börjat växa till sig! ja ännu syns det inte att det är tomatplantor.. men det kommer väl såsmåningom. Önskar jag kunde plantera blommor på framsidan men där härjar ju barn o hund så där får inga blommor växa.

Apelsin kaka: Recept från Rutiga Kokboken.

100g Smör/marg
1.1/4 dl socker
2 st ägg
2½ dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
Rivet skal utav 1 apelsin
½- 1/4 dl nypressad apelsin

Rör matfett och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.
Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt blandningen omväxlande med det rivna skalet. och apelsinsaften.
Häll smeten i en smord rund eller avlång form, ca 20cm eller 1 L.
Grädda på galler i nedre delen av ugnen 175 grader 35-40 min.
När kakan kallnat, sikta gärna över florsocker eller gör en glasyr m florsocker o apelsin. Garnera gärna med apelsinskal. Eller glasera med smält blockchoklad. Servera som dessert eller tårta m vispad grädde.

Förvara i burk m lock. Frys hållbarhet: 3-4 mån.

Nej nu msåte jag fortsätta röja lite..