Lime, Mango och Jaca

I söndags var vi iväg och plockade lime, mango och jaca på en gård. Stora träd med massor va frukt. Det fanns även apelsin, klementin och avokado träd men det är inte säsong för dem just nu så det fick vi inte med oss något.
Det var trevligt att g´ där och plocka. All mango var inte mogen så vi fick med oss en del som var lite grönare.
Jaca är en stor rund,avlång frukt på några kilon. När man skär av den från trädet så rinner det ur en vit sörja som är som lim och är jättesvårt att få bort. Inuti finns det stora kärnor som man måste tabort när man äter fruktköttet runt om. Ganska söt smak, men det är lätt man sätter i halsen för köttet är lite svårtuggat.

Så igår morse gjorde jag Lemon Curd utav några lime som jag bredde på nybakta scones. Gottigt.
Har tänkt jag ska leta reda på något gott marmeladrecept om det finns och göra marmelad utav endel. Av mangon tänkte jag göra chutney. Den blir det väl bara jag som äter utav kan jag tänka mig.

I lördags hade jag besök, en tjej som jag gav engelska lektioner åt kom hit med sin kille. jag gjorde potatisgratäng och kött i ugn. Blev väldigt gott. De hade med sig en äppelkaka och jag hade gjort en Lemon Pie. Jättegod och enkel att göra.
Gården är fortfarande i en enda röra men nu ligger det iaf en del kakel på marken. Det blir jättefint och jag bara längtar tills vi kan måla om huset. A lever rövare med mig härinne. Jag hinner inte göra nånting eftersom han är efteer mig hela tiden. Men det ska bli klart denna v har hantverkaren sagt så det hoppas vi på.

Går i julfunderingar. Vill ju göra pepparkakor men har ingen sirap så jag vet inte hur det ska gå. Det enda man kan köpa i affärerna här är glykos, och det har jag aldrig testat. Ska köpa lite och se vad det är för nåt.
Ja ännu är det ju några dagar kvar :)

A är en lite lögnhals :) han går runt och säger aj aj titt som tätt. Frpgar man honom om han har ont säger han: aj aj. fast han eg inte har ont någon stans. har han slagit sig så har jag lärt honom att man ska blåsa på det onda så blir det bra. Och tänk, det fungerar :)
Pratar man med honom säger han: eh? efter varje mening man säger, precis som om han inte hör vad man säger så man får upprepa 1000 ggr.
Fast nåt fel på hans hörsel är det inte :)

Grinpella är igång igen..