Domingo

Söndag.
Já igår var vi och kollade på kakel, vi hittade ett fint kakel och det blir antagligen det som vi köper. Så snart blir det fint på gården.
Sedan var vi iväg och handlade, där mötte vi en tjej som är receptionist på skolan jag jobbar på ibland. Så vi stod där i myllret bland vagnar och folk och pratade lite. Trevligt.
Vi köpte även fisk! Hör och häpna. De som känner mig vet ju att fisk är inte min favorit rätt, men jag försöker lära mig äta det också. När vi köpte fisken började försäljar killen prata med M och de kom fram till att båda var försäljare och fiskkillen frågade vart. M jobbade och han svarade att det var i närheten av affären och killen sa: já jag kommer förbi där nån dag.
Hahaha sa jag till m sen kommer inte förbi nåt alls. Det är så typiskt brasilianare, de säger: jag kommer till dig ihelgen. Já sem kommer de inte, inte ringer de eller nåt. Sedan frågar de Dig varför du inte åkt hem till dem??
Já det är onekligen lite roligt tycker jag. Samma sak: jag kommer hem till dig vid 17.00. Jaha vid 18 tidigast kommer Dom.. Eller så kommer de en timma tidigare än sagt. Aldrig kommer de i tid. Pratade med grannen om det häromdan och hon sa hon också tycker det är väldigt irriterande för hon försöker alltid vara i tid. Men det är inte många brasilianare som är som hon 

Till kvällsmat blev det fisk såklart. M gjorde farofa med Farinha de milho ( ett slags accompanjemang som man äter här. Är ungefär som ströbröd fast mkt godare, denna sort gjord utav majs, men det finns andra sorter gjorda utav mandiok också).
Han fick mig att hacka och steka linguiça och lever och há i oliver i fisken.. Jag skakade lite på huvudet men resultatet blev väldigt gott faktiskt. Det enda som störde var att jag har en blåsa bak i munnen på tungan så det är lite svårt att äta just nu. Annars hade det säkert varit ännu godare.
Får se om vi kan ta för vanan att köpa fisk en gång imånaden nu. A gillade det också.

Och idag så var jag iväg på marknaden som vanligt, fick ta på det mesta vanliga. Köpte även 1,5 kg persikor som jag ska göra marmelad av. Och spenat också för ovanlighetensskull, bra vitaminer, samt mynta, tänkte jag ska göra ett gott iste med det nu ivärmen.
Sedan så har jag städat och skurat igen, denna gång pga att jag var tvungen att göra rent våra två mattor, och måste då ta ut dem på gården och sätta mig på knä och skura dem och há mig med vattenslangen. Het sol i ryggen gör vem som helst trött. Maken och sonen var hos svärmor och gjorde rent svärfars bil. Så jag hade hela huset för mig själv, skönt.
Sedan gick jag också hem till svärmor och lunchade. Vi har sådan tur att hon bor gatan jämte och alltid bjuder på lunch på Söndagarna. Trevlig traditon :)

Nu så ligger man och son och sover och jag sitter här…. ska se om jag hinner plugga lite italienska innan de vaknar…