Chuva Chuva Chuva

Regn regn regn…

Såklart började det regna imrose vid 8. Jag låg ihopkrupen i sängen och mös lite av lugnet då det började smattra. jaha då var man tvungen att gå upp och hämta in tvätten somhängde där.. Typiskt.. Den hade blivit lite blöt så jag hängde in den i förrådet. Åh vad jag vill måla om vårt förråd.. och lägga in nytt kakel. Då kan det bli såå fint :)

Iväg till Padarian, dvs bageriet för att köpa bröd, ost och korv. A åt upp en hel del korv och gav osten till hunden.
Han är för go lille A, ett riktgit charmtroll. Ibland så skämtar han med oss, trots att han inte ens kan tala så lyckas han visa exakt vad han vill och inte vill. Igår sa jag till honom: Ska vi gå och duscha? Ja svarade han. Första ggn han riktgit sagt ett rent ja. Två ggr lyckades jag få honom att säga det.
Jag hade tvättat och stält undan baljan han brukar bada i för jag städade på förmiddagen. vad gör ungen? Jo tar genast o tar fram baljan och bär iväg den till badrummet :) Kunde inte annat än skratta.

Just nu är han ute och tvättar bilen m M. M busar så mkt med honom och de har så roligt ihop.

Jag gjorde rotmos utav sötpotatis igår. Ja med palsternacka och morötter såklart. Kan inte säga att det blev så jättegott tyvärr. Men A åt iaf.

Vad det blir idag har jag inte en aning om.. blir väl ris o kött som vanligt.. :) Kanske gör en chinawok.

Ja just ja, idag är det helgdag.´ Dia dos Mortos´. De dödas dag. Så idag ska man eg gå till kyrkan o besöka gravar. men nåt sånt gör inte vi. Vet inte om svärfar åker iväg o besöker sin fars grav kanske.

Ja snart är det jul ja. Jag har tänkt börja baka lussekatte och pepparkakor nu denna månaden. Ska bara få tag på saffran också. Det saffran som finns här är inte samma som vi har i sverige. Detta är inte riktgit saffran. Har sett ett jättegott recept på lussebullar med mandelmassa och kesella.. Ja tyvärr har jag ju varken dera så det går ju inte.. :) Får göra traditionella lussekatter isåfall..

Sen ska det ju julpyntas osv.. ska se om jag får till en svensk jul. :)

Nu måste jag gå o ta hand om grinig A.